Život s Dostojevským

Život s Dostojevským https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78966/bmid_zivot-s-dostojevskym-8CI-78966.jpg 5 15 3

Kniha vzpomínek druhé ženy F. M. Dostojevského, kterou napsala během pěti zim 1911 - 1916, jak sama uvádí v předmluvě ke Vzpomínkám. Kniha má dvanáct částí, od dětství a mládí autorky, přes seznámení s F.M.Dostojevským až po smrt a pohřeb velkého ruského spisovatele. Dvanáctá část se zabývá životem díla Dostojevského v době života autorky, která svého muže přežila o několik desetiletí. Obrazovou přílohu opatřil Ladislav Zadražil.... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Vospominanija


více info...

Přidat komentář

Petruse21
16.02.2015 4 z 5

Náhled do soukromého života Dostojevského, určitě stojí za přečtení.

Skjaninka
09.06.2013 5 z 5

Veľmi pekný pohľad na život Dostojevského v podaní jeho ženy Anny. Kniha je pekne napísaná, prehľadná a číta sa jedným dychom. Fjodor Michajlovič je moja srdcovka a som rada, že sa mi táto kniha dostala do rúk. Obohatila ma o vedomosti zo života tohoto velikána, ktorý nebol ani trošku jednoduchý, ale nejde nespomenúť, že popri ňom ma nadchla aj Anna Grigorievna, ktorá, ako pochopíte z týchto spomienok, bola pre neho neskutočnou oporou a ako pár dokázali svoj život obohatiť a dodať mu zmysel. Anna bola človek s veľkým Č a Dostojevský génius, ktorého diela sú vrcholom literárneho umenia a pred ktorým v duchu smekám klobúk a hlboko sa klaniam, za to, že dokázal tak čisto zasiahnúť moje srdce.


Etela
28.05.2012 5 z 5

Přestože některé popisované události nejsou úplně přesné, manželka dokázala velmi dobře popsat rodinné prostředí Dostojevskiho, potažmo jeho společenský status v tehdejší době. Knihu bych doporučila pro každého čtenáře, který přečetl stěžejní díla Dostojevskiho, aby lépe pochopil původ vzniku charakterů postav a jejich jednání.

Štítky knihy

Fedor M. Dostojevskij, 1821-1881

Autorovy knížky

2009  90%Spomienky

Kniha Život s Dostojevským je v

Právě čtených2x
Přečtených18x
Knihotéce14x
Chystám se číst6x
Chci si koupit6x