Život na uzdě

Život na uzdě https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480117/bmid_zivot-na-uzde-YPH-480117.png 5 29 8

Poznávat svět kolem nestačí: musíme poznat i sami sebe. Paradox doby: zatímco společnost objektivně bohatne a životní úroveň i vzdělanost roste, lidé šťastnější nejsou. Problémů, s nimiž se dnes potýkáme, naopak přibývá, a spolu s tím stoupá spotřeba antidepresiv, anxiolytik, alkoholu a drog, a také počet rozvodů, sebevražd... Mnozí tápeme, leckdo se topí. Kdo je hlouběji vzdělán ve filosofii, sociologii, psychologii i jiných vědách, není překvapen, natož zaskočen. Dovede totiž vysvětlit, proč tomu tak je, co se to vlastně s námi děje, co nás k tomu vede, ba i co nás z toho vyvede a jak dosáhnout vnitřní jistoty, že jako lidi za něco stojíme. Marian Jelínek to v knižním rozhovoru se známou novinářkou Renatou Červenkovou Život na uzdě činí srozumitelně, logicky i s humorem. A navíc s přesvědčením, že každý z nás může žít lepší život, je-li ochoten pro to aspoň něco udělat.... celý text

Přidat komentář

StepanB.
14.12.2023 5 z 5

V knize autor otevírá témata, které v oblaku dnešního spěchu a honbou za něčím mohou být zastírána nebo člověku skryta. A pak si říká, proč se cítím tak a tak, proč ta společnost je taková jaká je. Možná k odpovědím na některé z těchto otázek vás přiblíží právě témata v knize diskutovaná. Krom úvodu o životě Mariana Jelínka, spolupráce a kamarádství s Jaromírem Jágra můžete číst o důležitosti hodnot ve společnosti, smyslu života, důležitosti cíle a cesty k němu samotné, technologiích a vlivu na nás, školství, výchově dětí.
Kniha je formou rozhovoru, kdy samotné otázky vedou k zamyšlení a inspiraci. Text je čtivý, obohacující. Musím s úlevou zdůraznit, že ani náznakem z knihy nejde cítit, že je psána za účelem „být vám prodána“.

MildeZ
08.12.2022 5 z 5

Velmi zajímavé myšlenky a inspirující.


LadyAnn
04.12.2022

Krásně lidské. V zásadě nekomplikované, přesto komplexní čtení se širokým přesahem, za které jsem v dnešní době moc ráda.

Borek9
23.07.2022 5 z 5

Oba aktéři rozhovoru super. Je to inspirativní. Děkuji

Pítrs85
28.04.2022 3 z 5

O motivačních koučích a podobných šamanech si myslím své, nemám nic proti tomu, když chce někdo změnit svůj život od základů a takového placeného motivátora si vezme na pomoc, ale zkrátka, jak se ostatně píše i v knize, když je něco IN, vyrojí se spoustu hochštaplerů a včíl mudruj. Ale Marian Jelínek, pro kterého je označení -motivační kouč- spíše urážka, k nim určitě nepatří. Inteligentní člověk, se správně nastavenými morálními zásadami, zkrátka někdo, kdo to má v hlavě srovnané a je hoden následování. Kniha mi, kromě příjemného, zajímavého a poučného interview (velkým dílem i díky paní Červenkové, která 'věděla, jak a na co se ptát'), představila autory a knihy, které bude stát za to si přečíst.

Pavla-Adina
08.03.2022 3 z 5

Moudré rozhovory byl na mne až příliš vážné a generalizujicí. Přesto obdivuji znalosti a přehled obou zúčastněných osob.

Aliii
07.03.2022 4 z 5

Inspirativní čtení k zamyšlení se spoustou zajímavých informací a odkazů na další čtení o člověku, jeho nitru a chování.

Market-k-a
20.01.2022

Knížka je rozdělená do několika sekcí - Hokejové roky, Z trenéra koučem, Svět, ve kterém žijeme, Sebepoznání, Zóna komfortu, Smysl života, Výchova dětí a Vzdělávání. Myslím, že každý si najde to svoje, nečetla jsem vše. Zároveň je to zajímavé přiblížení profese mentálního kouče.

Autoři knihy

Marian Jelínek
česká, 1963
Renata Červenková
česká, 1950