Život bez plastů

Život bez plastů https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390910/bmid_zivot-bez-plastu-6WO-390910.jpg 4 13 1

V současné době je život absolutně bez plastů nemožný. Můžeme se ale pokusit přemýšlet o bezpečných, znovupoužitelných a dostupných alternativách k plastovým produktům, které používáme v každodenním životě. V tomto podrobném průvodci ukazují Jay a Chantal čtenářům, jak analyzovat vlastní spotřebu plastů, najít a vytvořit jednoduché náhrady. Ozdravte svou rodinu, rozšiřujte povědomí o problému a vyzařujte pozitivní, bezplastovou energii - to všechno díky různým akcím a opatřením, které uleví životnímu prostředí.... celý text

Literatura naučná
Vydáno: , Esence
Originální název:

Life Without Plastic


více info...

Přidat komentář

vladku
17.05.2023 5 z 5

Hutná a tak celkem obsáhlá kniha plná praktických informací pro ty, co pochybují o plastech. Dozvíte se informace, co všechno už víme o plastech, jejich rizicích i co tušíme nebo jen předpokládáme. Dozvíme se možnosti, jak se obejít bez plastu v konkrétních situacích nebo aspoň minimalizovat množství plastu, které používáme. Kniha dává argumenty pro, proti, snaží se o relativní srovnání rizik.

Za mě je to jedna z nejlepších ekologických knih, která se snaží o opravdovou ekologii, tu, která se neobejde bez přemýšlení, komplexního přístupu. Plasty nás doprovázejí všude, mají své výhody i rizika. Nedává ve většině případů smysl roky používané plasty nahradit neplastovými alternativami. Kniha je tak výborně vyargumentovaná, že ji věřím, přesvědčila mě zas o něco víc se vyhýbat plastům ve více případů. Takže až věci plastové doslouží, stanou se rizikovými, nové budou pravděpodobně už bezplastové.
Doporučuji.