Život a smrť: tragédia posledného ruského cára

Život a smrť: tragédia posledného ruského cára
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/162675/bmid_zivot-a-smrt-tragedia-posledneho-ru-qBf-162675.jpg 4 15 15

Tragédia posledného ruského cára Historická próza nadväzujúca na autorov román Rasputin a cárovná. Dej sa odohráva abdikáciou cára Mikuláša II. a vrcholí krvavou masakrou celej cárskej rodiny v pivnici jekaterinburského domu. V románe sú fakty, ktoré doteraz neboli publikované.

Přidat komentář

ArwenAragorn
09.08.2019 4 z 5

Moc dobře popsaný tragický konec cara Mikuláše II., jeho rodiny a dalších blízkých. Autor se zaměřuje na život carské rodiny, nyní už bývalé, od únorové revoluce roku 1917 v Rusku až po vyvraždění bývalé carské rodiny v červenci roku 1918, tedy po další "slavné" říjnové revoluci.

Damato
29.06.2017 4 z 5

Taky jsem byla překvapená (možná občas otrávená a znuděná) z tak trochu naučného slovníku, ale protože mě tahle doba dost zajímá, ale žít bych v ní fakt nechtěla... brrr...., tak jsem knihu přelouskala. Každopádně má autor můj obdiv, jak to všechno celkem logicky a pochopitelně skloubil dohromady.


AllyKumari
12.07.2016 2 z 5

Tato kniha mne zklamala. Autor se zřejmě nedovedl rozhodnout, jestli chce psát román nebo něco naučného. Zkusil to skloubit a moc se to nepodařilo. Radzinského naučný (i když divoce dramatizovaný) Poslední car je i po literární stránce zajímavějším čtením. Nemluvě o záplavě lepších knih na stejné téma v zahraničí.