Zistisito sama: moje učitelské dny

Zistisito sama: moje učitelské dny https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241482/bmid_zistisito-sama-moje-ucitelske-dny-R7F-241482.jpg 5 3 2

Život na škole "tak trochu zvláštní" autorka prezentuje formou krátkých, břitce vypointovaných příběhů, které vytvářejí kaleidoskopický celek. Humor, něha i sarkasmus, jazyk čerpající ze všech vrstev slovní zásoby – od kanálu až po poezii, společenský přesah, silný etický náboj, to jsou typické rysy této knížky. Ale víš co, milý čtenáři. ZISTISITO SÁM!... celý text

Přidat komentář

Zorka
12.11.2019 4 z 5

ZISTILA JSEM (SI SAMA), že některé zkušenosti učitelů "tak trochu zvláštní školy" jsou velmi blízké zkušenostem učitelů běžné školy základní. Přesto ale vím, že práce s dětmi, které mají mentální postižení, je mnohem, mnohem těžší. A pokud někdo dokáže psát o takové práci s humorem, nadsázkou a výše uvedenou něhou, pak je to Učitel s velkým U.

Janea777
03.03.2015 5 z 5

Skvělá kniha a je obrovská škoda, že o ní málokdo ví.
Autorka vtipným, osobitým způsobem a zcela otevřeně - včetně sprostých výrazů žáků a jejich sexuálních hlášek - popisuje své zážitky učitelky na zvláštní škole. Činí tak v kraťounkých glosách s pointou k zasmání, k zamyšlení i k pláči.
V knize zjistíte, co se děje v instituci, kde se zoufalí pedagogové snaží pozvednout ducha duševně nemocným, mentálně zaostalým, patologickým žákům z narušených rodin, kteří v mezičase, kdy neobracejí školu naruby, dokáží své učitele i příjemně překvapit a vykouzlit jim úsměv na tváři.


Štítky knihy

škola učitelé, učitelky

Autorovy knížky

Daniela Doubková
česká, 1959
2011  93%Zistisito sama: moje učitelské dny