Zimní drak

Zimní drak https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532113/bmid_zimni-drak-65cb3b88a8187.jpg 4 22 3

Zimní drak si s sebou každý rok odnáší sníh a led, aby mohlo přijít jaro. Letos je ale všechno jinak. Drak si poranil křídlo a zimu nemá kdo odnést. Když je sníh a mráz nejtužší, na řadu přichází teplo přátelství, fantazie a chuť pomáhat. Kniha o tom, že poté, co nahlédneme za náš vlastní strach, najdeme někdy jen smutek a bolest někoho jiného. Když se rozhodneme pomoci druhým, může z naší dobroty vykvést nové jaro.. Kniha vyhrála ve Vídni v roce 2014 Cenu poroty za knihu pro mládež udělovanou rakouským ministerstvem školství, umění a kultury. Byla též zařazena do užšího výběru Rakouské ceny za literaturu pro děti a mládež.. Příběh o soucitu, lásce a naději pro děti od 6 let.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Portál
Originální název:

Der Eisdrache , 2016


více info...

Přidat komentář

foxi_ii
předevčírem 5 z 5

Tahle kniha je tak krásná.
Sever na vás přímo dýchne už při prvním obrázku!

Nečetla jsem ji ale sama takže..
Dcera: byla nadšená z příběhu! A proč se střídalo s pochopením i nepochopením chování hlavní hrdinky, takže diskuze u knihy byla opravdu hojná.
Bohužel se draka napřed bála(jeden obrázek ji malinko vyděsil, je to drak ležící na střeše a vlastně se dívá přímo na vás ..to by nejspíš vyděsilo i mě, kdybych byla prcek), ale nenechala jsem se odradit a četla dál s tím ať se teda chvilku nedívá.
Dopadlo to dobře. Nejen že se na konci nebála, ale opravdu ji příběh upoutal a otázek měla 1000 ještě dlouho po dočtení. Což od knihy pro děti očekávám. Nechci plytký příběh a proto vím, že u Portálu nikdy nesáhnu vedle.

Já: noo asi jste už pochopili, že jsem byla nadšená. Krásný příběh s přidanou hodnotou, který jsme doma nečetli naposledy!!

PS: asi vyčerpávající, ale musela jsem toho sepsat trošku víc :)

marketa6702
15.04.2024 5 z 5

Nádherná kniha, kterou jsem zhltla během 10 minut. Krásné ilustrace v japonském duchu, citlivý příběh o nemocném drakovi a dívce, která zachrání svou rodinu. S dětmi jsem zatím nečetla, takže zatím nemohu přidat jejich reakci.


Boboking
05.03.2024 4 z 5

Krásný příběh lidskosti, fantazie, korunovaný úžasnými ilustracemi. Spíše pro starší děti, nebo kohokoliv, kdo se tak cítí. Přečteno v rámci ČV 24.

Autorovy knížky

Troon Harrison
kanadská, 1958
2024  87%Zimní drak

Kniha Zimní drak je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst15x
Chci si koupit12x