Zimní bouře

Zimní bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38044/zimni-boure-38044.jpg 4 4 3

Svět tvdrých chlapů a skvělých lyžaří, svět bývalých pytláků a znalců života lesní zvěře, svět obětavých příslušníků horské služby.

Přidat komentář

Terror
25.01.2022 4 z 5

Jde o soubor povídek se stejným hrdinou, horalem Hulíkem.
Ke knize se nedá říct nic jiného, než že je výborně napsaná. Krásné popisy Krkonoš, skvěle napsané charaktery a příběhy, které jsou čtivé i dnes, kdy si o drsných podmínkách života v horách můžeme jenom číst.
V jednotlivých příbězích prožijeme divokou bouři a jsme svědky záchrany dvou podivných turistů, putujeme s horským doktorem k jeho pacientce, prozkoumáme iglů, zahrajeme si na pytláckého Robina Hooda, zkusíme chytit pstruha v ledové vodě, zašplháme si s horolezci a nakonec zjistíme, že láska k rodným horám je víc, než peníze a pohodlný život.
Opravdu výborná a čtivá kniha.

Gabi13
13.09.2018 5 z 5

Sice je to kniha staršího data, ale možná právě proto se mi líbila. Drsný kraj a drsný život horala. Mně holce z podhůří to přijde velmi statečný život a i když se do toho trochu michalo "soudružstvi", byla to milá kniha.


EvaEma
15.08.2018 4 z 5

Knihu jsem si vybrala pro čtenářskou výzvu a příjemně mě překvapila. Sice je v určitém ohledu poněkud zastaralá, ale princip pomoci druhému zůstává v každé době stejný. Myslím, že povaha záchranářů se nemění. Jde o povídky, ale se stejnými hrdiny. V závěru knihy je popis vzniku Krkonoš a historické údaje, popis poskytování první pomoci, jak se má člověk do hor připravit, vybavit a jak postupovat při nějaké nenadálé situaci. Doporučila bych všem milovníkům Krkonoš a vůbec jakýchkoliv hor.