Žert

Žert https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483553/bmid_zert-PhD-483553.jpg 4 54 12

Co se stane, když se reality show nepovede? El Greenová se tomu chystá přijít na kloub. Eleanor Greenová žije poklidným životem v Londýně, kde pracuje jako servírka v exkluzivní restauraci Cello. Protože stále truchlí nad smrtí svého milovaného otce, vede tichý život. Nemá žádné přátele a mimo svou práci mluví pouze se svou mladší sestrou Lissy a strýčkem Charliem. Jednoho večera však do restaurace přijde zámožný Jim Valente, ředitel společnosti Cyclops, která právě hledá novou moderátorku pro svou úspěšnou reality show Vtipálci, a toto náhodné setkání El přivede k objevení souvislosti mezi tímto populárním televizním programem a smrtí jejího otce. Vytvoří si profil na webové stránce pro pomstychtivé a ve spolupráci s velmi vtipným, úspěšným a inteligentním hackerem, který si na tom fóru říká Koňská hlava, si Eleanor uvědomí, že spolu dokážou připravit dokonalou pomstu, což ji přivede do světa velmi vzdáleného jejímu vlastnímu. Její úsilí se však brzy změní v posedlost a zdá se, že neví, jak přestat. Touha po pomstě vyžaduje, aby riskovala svůj vlastní život i životy svých nejbližších... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Prank , 2021


více info...

Přidat komentář

Janík511
25.01.2024 4 z 5

Prvních 100 stran se nic moc nedělo, přemýšlela jsem, že knihu odložim, ale pak mě děj chytl a dočetla jsem. Nakonec knihu hodnotím vysoko, líbila se mi a závěr nesliboval žádný happy end, takže za mě v pořádku.

shecoola
10.12.2023 5 z 5

Za mňa konečne po dlhšej dobe dobrá kniha, na ktorú som sa po večeroch tešila. Po celý čas som myslela, že mi tip vyjde, ale bola som ako obvykle zase vedľa. Ale tesne vedľa! Mrzí ma akurát, že sa neuzavrela linka s Bobbym, ostalo to také otvorené, a pritom nádejné. No čo už, autorke nešlo o román. Ale aj tak :))))


Lenča727
07.11.2023 4 z 5

Na to, že jsem Žert koupila s hodně velkou slevou a vůbec nic, ale naprosto nic jsem od téhle knížky nečekala a na přečtení si počkala v knihovně "ve frontě" celých 5 měsíců, se konalo opravdové překvapení. Souhlasím s názorem, že rozjezd byl poněkud pomalejší a těžkopádnější, ale pak to nabralo velmi slušné obrátky, o napínavé momenty tu vůbec není nouze. Dokonce jsem se přistihla, že společně s "Matildou" prožívám šílenou nervozitu - jestli se dostane tam, kam potřebuje včas, jestli všechno zkopíruje a opustí prostor ve správnou chvíli, jestli se neprozradí a byla jsem hodně zvědavá, jak to všechno dopadne, dokonalé "psycho" jak tu kdosi přede mnou zmínil. Vtip nemusí být vždycky vtipný a může hodně ublížit, touha po pomstě nás někdy nasměruje tam, kde bychom vůbec nechtěli být a výsledek nemusí být sladký tak, jak jsme si představovali. A bavit se s někým v on-line prostoru a zpovídat se mu, může být hodně nebezpečné. Sakra, teď mě napadá, že bych sem vůbec neměla psát a ani smajlíky přidávat :-). Ti, co četli, pochopí. Naše činy za sebou zanechávají stopy, lidská paměť je nedokonalá a časem se na ně většinou zapomene, nebo se jejich účinek zmírní, ale ty digitální stopy, které tu po nás zůstanou navěky, nás můžou pronásledovat navždycky. Tohle bylo moc fajn, "ptákovina" to nebyla ani náhodou, naopak napínavé to bylo jako kšandy, jen jednu hvězdičku ubírám za jazyk, který mohl být více šmrncovnější (něco malinko mi tu chybělo - a dost mě štvala přezdívka "koňská hlava" , aby to bylo úplně sexy čtení)...

Pauvka
28.05.2023 4 z 5

Myslela jsem si, že to bude nějaká ptákovina, ale mě to jako fakt bavilo. Konec teda takovej rychlej, ale jinak za mě dobrý. Jen jsem myslela, že s Bobbym nějak náváže kontakt.. ale velký prd no, to jediný melě štve

Danago
09.11.2022 3 z 5

Zajímavý námět. Malinko těžkopádné zpracování nečetlo se to úplně dobře. Taky mně to stylem připomnělo knihu Ďábel nosí Pradu. Konec jsem očekávala důraznější. Byl by z toho asi dost dobrý film.

jasmína
06.09.2022 3 z 5

Mně se kniha tolik líbila, ale ten konec mě tolik zklamal.....

mich.horilova
06.07.2022 4 z 5

Místy mi přišlo, že autorku inspirovaly Ďábel nosí Pradu a Kruh (Dave Eggers), po čase mi už hodně vadilo nadbytečné používání slova OK. Nicméně byla knížka čtivá a napínavá a strávila jsem s ní příjemný čas.

martina2540
24.06.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, byla čtivá, nebylo tam sice wow, ale i tak ji doporučuji k přečtení.

Leona333
04.06.2022 4 z 5

I když přišla autorka s námětem v knize poměrně známým..., musím jí uznat určitou rafinovanost a promyšlenost celého příběhu. Víc než kdy jindy, se sem hodí jedno známé přísloví: ,,Není všechno zlato, co se třpytí."
Každopádně hlavní postava mi byla sympatická, až do samotného finále... O napětí a nečekaných momentů, zde není nouze. Kniha pobavila a varovala - poučila v mnohém...

Jaruš7
28.04.2022 4 z 5

Sonda do odvrácené tváře zábavy. Jak se říká "dělat srandu není sranda".
A ta průmyslově tvořena z reality show pro tv je odvar z hořkého býlí.

Citace:"Levná zábava má svou cenu. Zneužíváš lidi pro zábavu."

Když se sečtou nezdary je na řadě pomsta. Musí být ale patřičně utajeně zrežírovaná k dokonalosti.

Čtivé poodhalení možných způsobů životních zápletek - traumat s filmovým humorem.

maličkán
19.04.2022 4 z 5

Ubírám jednu hvězdičku, protože k tomu úplně TOP něco chybělo. Ale jinak se mi kniha velmi líbila, zaujala hned od začátku a četla se moc dobře. Jsem spokojená.

homnika
24.03.2022 4 z 5

Rozjezd hodně, hodně pomalý. Ještě že autorka používá krátké úderné věty, díky nimž se kniha dobře čte, jinak bych jí asi odložila. Asi v 70 % přituhuje a ten konec to je jízda. Psycho až na dřeň, musela jsem číst do noci.