Ženy láskou posedlé

Ženy láskou posedlé https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434430/bmid_zeny-laskou-posedle-FYf-434430.jpg 3 10 6

Tato kniha není vědeckým spisem, a proto prosím, aby ji tak nikdo nebral. Je to vyprávění o tom, co se událo či mohlo udát. Vychází z historických dat, osob a událostí, ale podstatné je pro ni hovořit o láskách a neláskách slavných žen, které měly v minulosti cokoli společného s českými zeměmi. Především však s královnami, vévodkyněmi... někdy jistě i dvorními dámami.... celý text

Přidat komentář

gabriela8704
14.03.2023 5 z 5

Něco z historie jen z jiného opět úhlu pohledu.

Hall3006
29.07.2022 4 z 5

Příběhy žen našich králů, které se v dějepise neučily. Trochu peprnější čtení, ale nic vulgárního, jen nám více polidšťuje známé postavy historie. Dočteme se o sňatkové politice a jak byly dcery nástrojem politiky. Bez příkras se dozvíme co musely ustát jako královny a jak se svým osudem popasovaly jako matky následníků trůnů. Mnohé dialogy jsou jistě jen fantazie autora, ale pro popis událostí nezbytné. Určitě stojí za přečtení.


LiKa00
16.07.2021 5 z 5

Zase budu vybočovat jako vždy, ale mně se kniha tedy líbila. Pro některé to očividně bylo slizké, ale tak teda nevím, co děláte, když čtete opravdu něco erotického. Slizké to nebylo, prostě byl popisován intimní život králů a královen, ale nejen ten, i život samotných většinou nebohých žen, které to v těch dobách neměly opravdu jednoduché. Kniha byla srozumitelně a hezky napsaná a četla se fakt rychle a dobře. Ráda čtu o historii, takže jsem se ráda dozvěděla zase něco nového a z trochu jiného soudku.

Ladygeront
13.12.2020 1 z 5

Ne, nelíbí se mi. Především se mi nelíbí styl jakým je to napsáno. Pojmenovala bych ho slizský styl.

cérka
15.10.2020 1 z 5

Nelíbilo se mi to! Nedělám si o středověku iluze a jsem ráda, že o něm můžu jen číst, ale toto podání historie, aneb intimní život českých králů a královen, se nepovedl. Autor sice sám upozorňuje, že se nejedná o vědecký spis a kniha sama je řazena do historických románů, ale formát, který autor čtenáři nabídl přímo navozuje atmosféru faktu a skutečnosti. V mnohém můžeme jen hádat, ale tvrdit o Karlu IV, že měl pedofilní choutky, Anna Svidnická byla nymfomanka a Václav IV se nikdy na nic nezmohl je už za hranou mého vkusu.
Možná se to jiným čtenářům bude číst dobře, ale já bych to přirovnala k našim současným bulvárním novinám. Při honbě za senzací a ziskem klidně přes mrtvoly :(.

alnahu
01.07.2020 5 z 5

Zajímavá kniha o láskách a neláskách žen,které byli manželkami či milenkami českých vladařů se četla dobře.I když název je "Ženy láskou posedlé",tyto ženy neměli vůbec lehký život po boku svého panovníka ,museli trpět různá příkoří a mužovi sexuální rozmary a být mu po vůli ,kdy on si zamane,jinak byly zavrženy-prostě taková byla doba.