Ženy diktátorů

Ženy diktátorů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151885/zeny-diktatoru-151885.jpg 3 23 6

Fascinující osudy žen, které prošly životy nebo jen postelí největších diktátorů 20. století. Jmenují se Inessa, Clara, Naďa, Magda, Felismina, Ťiang Čching, Elena, Catherine… Oni se jmenují Lenin, Mussolini, Stalin, Hitler, Salazar, Mao, Ceauşescu, Bokassa. Je jedno, jestli jsou to manželky nebo milenky, jde-li o krátký románek či horoucí lásku, oni je znásilňují i rozmazlují a stále se točí kolem nich. Ať jsou to manželky, družky, rádkyně, obdivovatelky, všechny jsou vítězící, klamané i obětované. Nechaly své kruté, násilnické a tyranské muže uvěřit, že jsou krásní, okouzlující, všemocní. Neboť sexualita je hybnou silou absolutní moci a diktátoři potřebují zapojit ženy do své nadvlády. Ony je někdy vedou skrytě a jsou ochotné doprovázet je až do okamžiku smrti. ... celý text

Přidat komentář

Atanone
25.07.2018 3 z 5

U mě tak 50:50. Začátek knihy mě málem odradil. Jednak se kapitola o Hitlerovi skládala téměř výlučně z dopisů jeho zfanatizovaných obdivovatelek,takže jsem si říkala,že by se kniha měla jmenovat spíš „Ženy zblázněné do diktátorů“, a navíc mě to jako ženu popuzovalo,protože po přečtení několika výlevů jsem jaksi cítila potřebu omluvit se všem,kteří kdy v mé přítomnosti nazvali ženy slepicemi.
I přeskočila jsem pár stránek s tím,že pokud se to nezlepší,knihu odložím,ale další kapitoly už přece jen obsahovaly nějaká fakta.
Takové jako Hitler, Mussollini, Lenin,či Stalin,zná asi více či méně každý,včetně osudů žen,které se kolem nich točily. Z těch méně známých,o kterých tato kniha pojednává,mě hlavně dostaly osudy paní Mao a paní Ceausescu,za které se jejich mužíčci nemuseli stydět co se týkalo chtivosti po moci a pomstě.
Za idejemi velikých věcí se většinou ve skutečnosti skrývají jen větší korýtka.Historie se opakuje.
„Dav je stejně jako ženy k tomu, aby byl znásilňován“,řekl prý Mussollini.
Na rozdíl od žen,které se ocitnou v takové situaci,my máme možnost volby.

pobijecmuch
28.06.2017 1 z 5

Tato kniha mně zklamala. Podivné a nezajímavé fakta o slečnách a manželkách několika diktátorů světa. Něco jsem už četl od jiných autorů a něco jsou asi jen mýty dohady. Prostě, jedna paní povídala ...
Nejzajímavější byl snad jen příběh Eleny Ceauşescu. Na literaturu faktu slabota.


Lily28
12.04.2015 1 z 5

Nepáčil sa mi autorkin štýl, časovej následnosti nevenovala ani najmenšiu pozornosť. Udalosti sa prelínali úplne poprehadzované D-A-C-B, nemalo to hlavu ani pätu. Všetky slečny a manželky bola okúzľujúce, až asi na 2 výnimky o.O
Ako plus musím uznať historickú presnosť a doplnenie informácií zo súkromia velikánov, živé opisy a vykreslenie situácií.

Lucina88
24.10.2014 4 z 5

Zajímavé a poutavé životní příběhy, četla se dobře.

pavla5869
31.07.2014 3 z 5

Kniha se dobře četla, plná zajímavostí. Hitlera jsem přeskočila, o něm i na tohle téma bylo natočeno spoustu filmů a napsáno dost knih.

Brusinka01
17.07.2014 3 z 5

Kniha byla velice zajímavá, jen mě trošku vadilo, že děj byl defakto stejný.