Ženy a dobrodružství Bohumila Konečného

Ženy a dobrodružství Bohumila Konečného https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385213/bmid_zeny-a-dobrodruzstvi-bohumila-konec-Zxv-385213.jpg 5 10 8

Kniha obsahuje životopisný text o Bohumilu Konečném, obrazový průvodce dílem - kvalitní celostránkové reprodukce díla, bibliografii, kapitolu o propagaci díla B. Konečného a malířův životopis. Úvodní slovo napsali hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard a náměstci primátora Plzně Martin Baxa a Petr Náhlík.

Přidat komentář

Boby17
31.07.2019 5 z 5

Jsem rád, že jsem stihl navštívit výstavu ve Zlíně a zároveň si pořídil tuto úžasnou knihu. Bohumil Konečný byl Pan malíř a tento kulturní vzpomínkový počin si rozhodně zasloužil. Můžeme se jen (neúspěšně) dohadovat, jaké další skvosty by pro čtenáře vytvořil, kdyby mu minulý režim nebránil v jeho tvorbě.

Magdalena5
18.07.2019 5 z 5

Tak jsem si zajela na výstavu o panu Konečném do Zlína, zakoupila knihu a kochala se. Prošla jsem knížky z konce 60. let ve své knihovničce a jen jsem zírala jaké poklady tam mám, Foglarovky a Batličkovky, které "Bimbo" ilustroval. Díky moc za krásné obrázky.


minirock
06.07.2019 5 z 5

Po výstavě Z.Buriana v Obecním domě a krásné knížce pana Prokopa o G.Krumovi si během pár měsíců připomínáme posledního z trojice legendárních ilustrátorů dobrodružné literatury, Bohumila "Bimba" Konečného. Obsáhlý životopis a pak už jen přehledně uspořádané nádherné ilustrace a obrázky nad kterými se mnohdy tají dech. Jsem rád že pár knížek s těmito krásnými ilustracemi je už mnoho let i v mé knihovně. Mimochodem, za tři roky bude mít 100 let od narození další významný ilustrátor, Jaromír Vraštil a bylo by krásné si jej také takto připomenout.

petrarka72
30.01.2019 5 z 5

Okouzlující kniha. Životopisných informací tak akorát, aby si člověk zasadil život i tvorbu B. K. do souvislostí, aby litoval jeho postavení v době, která málokomu prospívala a vrtěl hlavou nad peripetiemi kolem ukradených obrázků. A pak už se jenom kocháte... Pro mne nostalgie, protože co obrázek, to připomínka dětské četby - a zároveň objevování kouzla, které v něm je.

bazyk21
06.01.2019 5 z 5

poutavá biografie + nádherně vypravená + přehledně uspořádaná = radostný zážitek z četby... pro každého nadšence komiksu a dobrodružných knížek určitě důležitá součást knihovny

Eva2412
19.10.2018 5 z 5

Navštívená výstava Bohumila Konečného (Villa Pellé) mne naprosto nadchla...nádherné ilustrace ... a tu úžasnou publikaci dostanu k nadcházejícím narozeninám od kamarádky :-)

Killingjoke
05.09.2018 5 z 5

Těžko říct, co koho napadne, když se vysloví jméno "Bimba", jak zní přezdívka výborného malíře a ilustrátora Bohumila Konečného. Někoho třeba nenapadne nic, jinému na mysli vytanou předválečné foglarovky a jiného, stejně jako mě hned napadnou dobrodružné povídky Otakara Batličky. V tom všem měl Bimba "prsty" a v mých očích se zařadil do trojice nejlepších ilustrátorů, jaké naše malá kotlina měla, hned po bok Zdeňka Buriana a Gustava Kruma... Tato kniha vychází ke 100. výročí narození Bohumila Konečného. Knihu otevírá nepříliš rozsáhlý životopis, ve kterém se však dozvíme stěžejní milníky malířova života, dočteme se o jeho práci v časopisech Mladý hlasatel či Rozruch, nebo o jednom velkém životním zklamání a podvodu, který na něm spáchal jeden z nejbližších. Ale text rozhodně není to hlavní a tak, zatímco životopis zabere čtením několik desítek minut, ty reprodukce maleb a ilustrací si musíte v klidu a pořádně vychutnat. Z obrázku tak na vás mrknou tu Rychlé šípy, tu indiáni a dobrodruzi a v neposlední řadě nádherné ženy, které jsou kapitolou samy o sobě. Ale co bych víc rozváděl, tohle se nedá popisovat, tohle se prostě musí vidět na vlastní oči!

encyklopedie
29.08.2018 5 z 5

Bimbo ...jeden z mých nejoblíbenějších ilustrátorů dobrodružných příběhů ....
Takové knihy se musí koupit i kdyby stály majlant .......
...mých oblíbených 321%

Štítky knihy

ilustrátoři čeští malíři

Autorovy další knížky

Jan Hosnedl
česká, 1975
2018  100%Ženy a dobrodružství Bohumila Konečného
2022  73%Bimba - velká kniha komiksů

Kniha Ženy a dobrodružství Bohumila Konečného je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce10x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x