Ženský lékař vzpomíná

Ženský lékař vzpomíná https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339206/bmid_zensky-lekar-vzpomina-vHA-339206.JPG 3 3 2

Všechny osoby a scény jsou ze skutečného života. Všechny vylíčené případy se opravdu udály, ale jména postav i dějišť byla zaměněna.

Literatura světová
Vydáno: , Krajské nakladatelství (Havlíčkův Brod)
Originální název:

Consultation Room , 1939


více info...

Přidat komentář

katerina5544
17.01.2022 5 z 5

Překvapilo mě nízké hodnocení - tak tím svým ho aspoň o něco zvyšuji :) Nebála bych se říct, že je to skvělá kniha - velice zajímavý obraz toho jak vypadala gynekologie a porodnictví před téměr sto lety. Porodník by to možná považoval za úsměvné nicméně pro mě jako laika to je vyprávění hodně poutavé. Dr Loomis píše o svých pacientkách, jejich životních situacích, diagnózách a celkově o tomto lékařském oboru tehdejší doby. Hodně se mi líbil jeho vztah k ženám nejen jako klientkám, ale i všeobecně. Řekla bych,že měl na tu dobu i některé názory velmi svěží :) z jeho povídání je cítit láska k profesi a k lidem, kteří k němu přicházejí pro pomoc. Člověk musí brát v potaz stáří knihy, samozřejmě se toho muselo od té doby v medicíně hodně změnit, ale pro ženy-matky to je hodně přitažlivé vypravování. Vřele doporučuji, rozšíříte si obzor a zjistíte jak se rodilo před x lety. Hodně mě zaujal i lékařův názor a pohled na domácí porody, k tomu se tady ale vyjadřovat nebudu, protože to je v současné době téma výbušné asi jako covid očkování :D nicméně já naprosto rozumím tomu co autor v knize popsal. Asi bych nedoporučila bezdětným ženám a mužům, mohlo by to pro ně být ne úplně záživné :)

Lucissia
27.11.2018 4 z 5

Rozhodně bylo zajímavé sledovat, jaká byla gynekologická péče před osmdesáti lety. V knize bylo sice až příliš odborností, ale příběhy lékaře a jeho pacientek mne zaujaly. :-)


Autorovy knížky

1948  60%Ženský lékař vzpomíná

Kniha Ženský lékař vzpomíná je v

Právě čtených1x
Přečtených2x
Doporučených1x
Knihotéce5x