Žena za pultem

Žena za pultem https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196315/mid_zena-za-pultem-pribeh-legendarniho--bm1-196315.jpg 4 19 5

Podtitul: Příběh legendárního seriálu a jeho hrdinů Do zákulisí Ženy za pultem nahlédne nová kniha. Žena za pultem Jaroslava Dietla bývá označována za jeden z nejkvalitnějších seriálů české filmové tvorby. Příběh prodavačky Anny Holubové i nyní vzbuzuje v řadu emocí. Nejen dějem, ale také politickou kontroverzností a otázkami spojenými s jeho vznikem. Například, měla hlavní postavu Anny skutečně hrát Jiřina Švorcová, nebo byla role původně napsána pro Jiřinu Bohdalovou? Kdo rozhodoval o hereckém obsazení dalších seriálových postav? Byl to režisér, scenárista, Jiřina Švorcová, nebo šlo o dílo, do kterého brutálně zasahovalo nejvyšší vedení KSČ? Uměl pan Dietl psát milostné dialogy? I na spoustu dalších otázek nabízí odpovědi kniha Žena za pultem - příběh legendárního seriálu, vydaná nakladatelstvím Omega. Text doprovázejí unikátní fotografie Miloše Schmiedbergera.... celý text

Přidat komentář

palka452
18.07.2020 5 z 5

Krásný seriál který mi nejvíc vyvolává vzpomínky na dětství,kniha taktéž

georginaa
01.07.2020 5 z 5

Samozřejmě, že seriál od Dietla bych si nenechala za žádnou cenu ujít. Jeho všechny seriály byly perfektně natočené, mezilidské vztahy, rodina a řešení každodenních starostí. Tuto knihu jsem si přidala do čtenářské výzvy a nejenom proto, že to bylo vysněné povolání, ale také proto, že jsem se tou prodavačkou opravdu vyučila. Film byl spíše takovou inspirací a přátelství, která vznikala na prodejnách, na ty vzpomínám dodnes.


Pavelpi
13.01.2018 5 z 5

Dobře napsaná kniha a hlavně,jak je u autora zvykem,naprosto objektivní.Autor nikomu nenadržuje a také nikoho neodsuzuje.Myslím,že tak by měla vypadat každá kniha,která chce být dokumentem.

28401
11.01.2017 5 z 5

Super retro vzpomínka.

maryzka
27.04.2014 4 z 5

Kniha je pěkná, zajímavá, trochu i nostalgicka. I když někdy se musí brát tak trochu s ,, rezervou" tak stojí za přečtení. Ale zároveň si neodpustím poznámku : At to radši nečtou takový ty skalní ,, antikomunisty". Něco by u nich asi neprošlo, je toho málo, ale přece.