Žena, která začala žít

Žena, která začala žít
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506077/bmid_zena-ktera-zacala-zit-aCw-506077.jpeg 4 21 21

Po dramatických událostech tráví Pearl poklidný život s manželem v malém domku na francouzském venkově. Matka jí zemřela a s otcem ztratila kontakt již dávno. Když se jí ozve bratr Greg s tím, že otec umírá, chce ho jet navštívit, ale přijede pozdě. Po pohřbu se dozví, že jí odkázal deníky psané těsnopisem, které Pearl postaví tváří v tvář vlastním dávným tajemstvím.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

The Woman Who Came Back to Life , 2022


více info...

Přidat komentář

bookcase
20.04.2023 4 z 5

Zajímavý příběh, dojemný, propletený, k zamyšlení.

kosátkoo
03.03.2023 5 z 5

jo, bylo to dobré, vlastně i nepředvídatelné, takže doporučuju.


Šánka
30.01.2023 4 z 5

Obálka vypadá tak kouzelně, že by v sobě mohla skrývat nějaký pěkný, letní, pohodový příběh. Ale není tomu tak, tohle není lehké čtení a bylo mi u něj spíše smutno. Má ale v sobě i malé střípky humorných momentů.
Je to vlastně rodinné drama, příběh o nových šancích, o dlouhé cestě, která k nim vede a není vůbec lehká, a o odpuštění. Také o tajemství, skrývaném příliš dlouho, o nekomunikaci i nepochopení. A někdy může být příliš pozdě napáchané škody v takových vztazích napravit...
Kniha je to moc pěkná a po dočtení nabízí mnoho prostoru k zamyšlení.

alnahu
05.01.2023 3 z 5

I já jsem si vybrala tuto knihu díky pěkné lákavé obálce.Kniha byla čtvá ale velice smutná -moc mi nesedla.

jeny-v
17.12.2022 4 z 5

Hned několikrát jsem opustila napsání komentáře k této knize, kterou jsem si vybrala hlavně díky obálce. V současnosti jsem četla po sobě hned dva příběhy s osnovou: zasunutá bolestivá minulost, náprava v přítomnosti a nadějná budoucnost. Celkově se to dá dočíst s melancholickým nádechem rodinných těžkostí a tajemstvím. Ze života na chatě v lese a vystupování Pearl a Dennyho na pohřbu jsem byla docela rozpačitá. Nezvyklým dědictvím se postupně rozplétají vztahy mezi Francisem Nicholsem, jeho dětmi Gregem, Perličkou, Benem a jeho novou rodinou - Jeanie s Andreou i role svobodné matky Caroline. "Posmrtně se snažil napravit náš pošramocený vztah. Bála jsem se, že jakmile se všechno dozvím, zkrátka to neunesu, udělat za minulostí tlustou čáru."

Arsi
12.12.2022 5 z 5

Krásná, ale trochu smutná kniha. Rozhodně nutí k zamyšlení.

Danago
09.12.2022 5 z 5

Knížka je podle mě rodinné drama, a mně se moc líbila. Určitě bude bavit hlavně ženy a zasáhne ženy matky. Ale je tu i velmi zajímavě zpracováno téma otce, který odešel od rodiny, a co si prožíval. Téma, které se nevyskytuje v knihách příliš často.
Kniha není oddechová, donutila mě se zamyslet ,jak život dokáže být těžký, jak je důležité pochopit, odpustit, změnit pohled , názor. Být velkorysý. Život je krátký a těžký.
Nádherná kniha můžu jen doporučit.

Autorovy knížky

Beth Miller
britská
2022  84%Žena, která začala žít