Zen v 10 lekcích

Zen v 10 lekcích https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64410/zen-v-lekcich-64410.jpg 3 12 3

Zen v deseti lekcích je jednoduché, zábavné vysvětlení principů zenového myšlení a žití. Tento praktický manuál vám předvádí, jak lze využít harmonii zenu při každodenních činnostech. Je uspořádán do deseti přehledných kapitol, z nichž je každá uzavřena oddílem otázek a odpovědí, které vyjasňují zbývající dotazy.

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Zen


více info...

Přidat komentář

Shindo
04.12.2017 1 z 5

Odpad určený pre bežnú nekritickú verejnosť ako asi vačšina kníh z tohto nakladatelstva. Na tému zenu je mnoho omnoho kvalitnejších kníh, no keďže zen je momentálne in, vyšiel aj tento výblitok. Autor tu mieša pojmy s dojmami, uvádza viacero nepresných informácií a celkovo prezentuje zen ako niečo komerčné, niekde na úrovni reklamy na Pepsi alebo argentínskych telenoviel. Zen je o bežnom živote, no rozhodne nie o komercii. Pozitívom sú ale pekné obrázky.

Thorin
25.09.2013 5 z 5

Kniha je velmi příjemný úvod do Zenu. Narozdíl od jiných podbízivých knih o Zenu, tato kniha se nesnaží být knihou pro vyvolené, tj. většina čtenářů pak neví o co jde, ani se nesnaží vykolejit čtenáře složitými metafzycikými megabajty textu :-)

Autor ukazuje jak lze praktikovat ZEN v západním světě. Obsahuje i věci pro Evropana nepohodlné, jako např. doporučení chovat se mravně. Už to je pro mě znamením, že kniha nemá za cíl ziskuchtivost :-)

Pro martinakLLL: Je to jednoduché. 1/ Snažit se dodržovat zmíněných 10 bodů mravních pravidel ve svém životě 2/ Upevňovat klid a sebepozorování v jednoduché meditaci počítaní dechu 3/ Pokud možno trénovat odpoutání od konzumního způsobu života...


martinkaLLL
16.10.2011 1 z 5

Tak z této knížky jsem nepochopila vůbec co je to ZEN. Jediné co mě to dalo byl popis jak meditovat,ale to je vše.

Štítky knihy

zen

Autorovy knížky

2008  60%Zen v 10 lekcích