Zemři se mnou

Zemři se mnou https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488385/bmid_zemri-se-mnou-FqC-488385.JPG 5 11 5

Zemři se mnou. Tři prostá slova, která někomu mohou znít jako výzva, jinému jako prosba. Pod nimi se skrývá mobilní aplikace s přinejmenším znepokojujícím údělem – pomáhá sebevrahům ve chvílích, kdy se loučí se životem. Není známo, jak vznikla, ani kdo je jejím autorem. Přesto stále existuje a kdokoli chce, snadno k ní získá přístup. Ed, Salma, Richard, Ray a David se nikdy nesetkali. Zatímco Eda trápí problémy nejen ve škole, Ray usíná v alkoholovém opojení na pohovce v obležení svých psů. Když si policista Richard na noční směně vaří další kávu, Salma se ukládá ke spánku a modlí se, aby nepřišly noční můry. David se uzavřel před světem a dnem i nocí usilovně pracuje na svém projektu. Jedno však mají společné. Dříve nebo později poznají, co všechno se může přihodit, když se stanete uživatelem DieWithMe.... celý text

Přidat komentář

lukaskmn1
27.10.2022 5 z 5

Velmi zajímavá kniha. Série povídek určitě zaujala a knihu bych dozajista doporučil ostatním. Originální ztvárnění po grafické stránce.

Štěpinambura
30.08.2022 5 z 5

Nejvíc mě chytil za srdce první příběh. Nejdřív mi to přišlo velmi strašidelné, pak ten pocit ale vystřídal jeden otazník. Tajemné.


tami1
06.05.2022 4 z 5

Knížečka svým obsahem zasáhne čtenáře až syrovou jednoduchostí.
Sebevražda je akt, který dokáže zničit rodiny i celé komunity. Tabu panující kolem sebevražd je asi i jedním z důvodů, proč se k ní uchylují stále mladší lidé. Má punc něčeho tajemného, modního, cool.

ArkAngel
14.04.2022 4 z 5

Sebevražda je ve společnosti stále velké tabu a knížečka jej víceméně narušuje několika různorodými příběhy, které tuto problematiku sledují z několika stran. Za mě byl nejlepší hned první příběh s šikanovaným žákem, kterému se problémy jenom hromadí a on to tak chce ukončit. Pro člověka jako já, kolem něhož se událo několik úspěšných či neúspěšných pokusů o sebevraždu, je to rozhodně silný titul.

mi-nul-o
20.03.2022 5 z 5

Rychlé, jednoduché, poutavé.

Štítky knihy

sebevražda povídky stáří rodinné vztahy ze života mládež psychologické povídky

Autorovy další knížky

2019  89%Protipól
2021  91%Zemři se mnou

Kniha Zemři se mnou je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x