Země stepí a hor

Země stepí a hor https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204534/mid_zeme-stepi-a-hor-8s0-204534.jpg 3 3 2

Žádná expedice není procházkou po vyšlapaných cestách, ale v pravém smyslu slova objevná cesta za pevně stanoveným cílem, ale také za dobrodružstvím. Je lemována příhodami veselými i vážnými, neopakovatelnými zážitky, ale především prostou každodenní prací. Vynaložená námaha, prostředky i čas jsou odměněny krásným pocitem uspokojení z dosaženého cíle. Pokud se podaří dosáhnout cíle bez ztrát, pak je expedice považována za úspěšnou. Objevuje neznámé a překonáváním problémů si lidé uvědomují svou morální sílu. Autoři knihy vzpomínají na svou expedici Mongolskem.... celý text

Přidat komentář

Jana_Z
21.04.2024 2 z 5

Kape z toho normalizační propaganda - snad to bylo tenkrát povinné, aby se mohl cestopis vydat a já můžu věřit, že členové expedice byli mladí kluci horolezci a prostě chtěli vidět svět. Jinak je to stručný deník jedné expedice, který se pěkně čte.

OndrejZaar
18.11.2021 4 z 5

Celkom príjemný cestopis z cesty Mongolskom. Nie je tam moc vaty, dobre a rýchlo sa to číta. Primerane informácií z cesty samotnej a trošku histórie a národných zvykov. Dobrou pomôckou je aj zoznam literatúry o Mongolsku na konci knihy.


Štítky knihy

Mongolsko

Autoři knihy

Kniha Země stepí a hor je v

Přečtených4x
Knihotéce6x