Země Neandertálců

Země Neandertálců https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17959/zeme-neandertalcu-17959.jpg 3 5 2

Příběh lékařky, která jako jediná přežije havárii letadla, ovšem s těžkými zraněními, a dlouho se pak zotavuje. Nicméně co chvíli ji přepadají stavy, kdy se propadá o tisíce let zpět... Humoristický román s fantazijními motivy si bere na mušku dnešní rádoby vyvinutou společnost.

Přidat komentář

krnoha
28.09.2018 3 z 5

Stará paní umí docela hezky psát. Na stránce 77 už jsem věděl najisto, jak to půjde dál, ale ani nápad. Hrála si se mnou jako kočka s myší, každou chvilku to zahnulo jinam a vždycky mě to překvapilo. Naposledy na poslední stránce a potom ještě jednou na konci Slovníčku. Docela hezká fantasy řekl bych a ještě vylepšená sem tam životní moudrostí, při inteligenci a životní zkušenosti paní Nonny ty moudrosti stojí za to. Občas to trochu ujede v češtině, asi že autorčini pomocníčci to všecko nevychytali, třeba minulé přechodníky. Jinak dobrý, madam :-)

Pest
08.02.2015 5 z 5

Odlehčením na dramatičnosti ještě neznamená zařadit dílo do humoristického žánru. Přecházení z přítomnosti do vzpomínek a minulosti, a proplétáním více dějových scén, činí knihu náročnější v přehlednosti vyvíjejících se událostí či změn. Proto doporučuji četbu přerušovat co nejméně. Kniha, v níž se vyskytují myšlenky, jako (necituji v celistvosti): ...vzpomínky... nahodilá a naprosto neuspořádaná snůška představ, myšlenek a slov, které utkvěly v paměti... nemůže být pochyb o jejich nepřesnosti, protože už samotný smysl bývá pozměněn naším vlastním vnímáním... už v tomto okamžiku je vaše a moje verze rozdílná... s postupně vzdálenější a vzdálenější minulostí se bude stále více různit a čím dále tím více se bude odchylovat od pravdy... minulost je mlhavá a nepřesná věc, táhne se za námi jako stín a je delší s každým dnem... proto je v ní všechno zmatené a lživé... (konec citace), takové knize stojí za to, věnovat potřebný čas.


Autorovy další knížky

Nonna Auská
česká, 1923 - 2013
2001  85%Český lékař v Americe
2009  52%Země Neandertálců
2004  71%Bella Italia- Vzpomínky na Italii
1996  80%Český lékař v Americe. Kniha 2, Nové Mexiko - země okouzlení
2003  0%Hladomorna