Římani, třeste se!

Římani, třeste se! https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372533/bmid_rimani-treste-se-KXB-372533.jpg 4 12 4

Hrom aby udeřil do savany, když říkám, že zebry nejsou koně!... Myslíte si, že znáte zebry, hm?! Jasně, mají hezké proužky, jí trávu a občas si je dá k večeři lev. To ale ještě neznáte Juliuse! Tenhle zebroun to dotáhl až do gladiátorské arény v Římě! Pravda, trochu omylem, ale bojovnost, statečnost a ostrovtip mu nechybí. Když se před zraky všech v aréně neohroženě postaví zběsilému gladiátoru Viktoriovi, vyslouží si přízeň publika i císaře, který mu nabídne, aby se stal gladiátorem. Dobrodružná, humorná a lehce potrhlá kniha o odvážném zebřím bojovníkovi Juliusi Zebrovi je pro čtenáře od 8 let.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Pikola
Originální název:

Julius Zebra: Rumble with the Romans! , 2015


více info...

Přidat komentář

mirka0586
10.12.2022 5 z 5

Pro desetileté dítě, jedním dechem.

Natmi
31.05.2022 5 z 5

Tato knížka se mi moc líbila.


haki34
20.03.2022 3 z 5

zebra, nebo žebrák ? koupená ve výprodeji / akci v Dobrovském...primárně pro děti, které mají aktuálně rozečtenou. Kresba a komiks fajn, nápad s proložením textu navazujícími komixovými pasážemi a obrázky mě trochu mátl - ilustrace byly plnohodnotnou součástí textu, já je měla tak nějak automaticky za doplněk a trochu mě rozčilovalo, že se na ně musím soustředit v jiném slova smyslu (nevím, jestli je to srozumitelné, ale nějak nejsem schopna napsat líp :D :D )
Trochu mi tam chyběl ten humor...občas nějaká hláška nadzvedla koutky, ale celkově nic pro bránici dramatického se nekonalo. Takový spíše normální příběh, kde nás zebra (žebrák ?) Július seznamuje se světem gladiátorů.
Některé věci mi přišly dost nelogické - třeba když lev Milus utekl z Říma z arény, jak se dostal zpět do Afriky ?? Nelíbila se mi ani postava krokodýlice Lucie...proč vegetarián ? že je to vtipné ? nebo narážka na dnešní dobu, nutný respekt všech odchylek a zvláštností ?
No..uvidíme, co mladší generace. Já můžu pouze za 3 hvězdy...

Broukodrak
03.02.2020 5 z 5

Vtipná, polokomiksová, skoro bláznivá kniha o zebře Juliovi, který nesnáší když se mu říká "Žebro", a jako nedobrovolný gladiátor bojuje o svobodu svojí i svých kamarádů.

Autorovy další knížky

Gary Northfield
britská, 1969
2018  78%Římani, třeste se!
2018  60%Dovolenka v Británii

Kniha Římani, třeste se! je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x