... ze sedla kola

... ze sedla kola https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206381/bmid_ze-sedla-kola-206381.jpg 4 5 2

První vydání této knihy vyšlo v poměrně malém nákladu. Nedělal jsem si iluze, že to bude nějaký bestseller. K mému překvapení byl o knihu slušný zájem. Po jejím vydání před deseti lety a autogramiádě zde v Hradci jsme seděli s Jardou a nakladatelem dr. Skopcem u piva. Tam nám říkal: „Kluci, projeďte ještě dvě země a můžeme tu knihu rozšířit.“ Od té doby jsme projeli zemí šest. Při vší skromnosti, je to naše celoživotní cyklistické vyznání, s čímž se může málokdo pochlubit. Jestli můžu z mé strany ještě něco na knize neskromně vyzdvihnout, tak je to fakt, že vše napsané je pravda praudoucí (jak říká klasik ústy Petra Bajzy v „Bylo nás pět“). Celá kniha není úplně moje zásluha, zde mluví zážitky, Umím napsat jen to, co jsem opravdu zažil. Vymyslet bych nic neuměl. Nejsem žádný Hemingway. Takže vše, co si teď přečtete, jsme s Jardou zažili bez jakéhokoliv přikrášlování nebo zvětšování (snad jen ten had v Malajsii byl o něco menší). Přeji hezké počtení.... celý text

Přidat komentář

Tomas@S
05.11.2019 4 z 5

Spíše než klasický cestopis máme co do činění s přehledem autorových výletů na kole do různých koutů světa se svým kamarádem během desítek let cyklistické kariéry. Autor zmiňuje různé zajímavé příhody z cest, minimálně narazíme na itinerář či datum a podobně. S novějšími cestami se to přibližuje tradičnějším cestopisům a popis cest je podrobnější. Líbily se mi ale zejména ty starší výlety, připomělo mi to vlastní zážitky z cest na kole. Nicméně cesty do zahraničí svojí exotikou přinášejí něco nového, málo který cyklista se může něčím podobným pochlubit. Ještě bych zmínil fotografickou přílohu, jsou tam vždy 3 fotky na stránce s popisem. Přijde mi to šikovně vyřešeno pro ilustrační fotky, ale některé lepší fotky by mohly být větši, určitě by jim to neuškodilo.

vercuse
05.01.2016 5 z 5

Přesně ten typ inspirativní knihy, který umí "nakopnout". Neměla jsem naježděno skoro nic, ale pod dojmem knihy vyrazila na 530 km dlouhou trasu, rozplánovanou na 8 dní. Příhody se skvěle čtou, ale upřímně, nejvíc mě bavila ta část, kdy autoři cestovali ještě za minulého režimu. O tom bych si i ráda početla víc. :-)


Štítky knihy

cyklistika cestování cyklotoulky, cykloturistika kolo, bicykl české cestopisy

Autorovy knížky

Petr Kafka
česká
2014  84%... ze sedla kola

Kniha ... ze sedla kola je v

Přečtených5x
Knihotéce6x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x