Zdravá záda

Zdravá záda https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476636/bmid_zdrava-zada-Rb1-476636.jpg 5 7 3

Rychlá pomoc a preventivní cvičení na doma Skoro každý den slýcháme, jak se kolegové a kolegyně, přátelé a příbuzní baví o různých potížích s krční páteří nebo s oblastí kříže. O „bolestech v zádech“ mluví staří, ale zažívá ji stále víc mladistvých, dokonce i děti. K naprosté většině návštěv u lékaře kvůli bolesti v zádech by nemuselo dojít, kdyby lidé dodržovali několik zásadních rad a do svého denního programu zařazovali jednoduchá cvičení. Tato kniha je primárně určená lidem bez medicínské praxe, kteří chtějí pro svá záda udělat něco dobrého. Čtenářům zprostředkuje základní poznatky o anatomii v souvislosti se vznikem bolestí, které pomohou odstranit obavy z nich, a také návod na správný trénink. Jádrem příručky je obsáhlý soubor cviků cílených k různým oblastem bolestí v zádech. Nakonec 80 % bolesti v zádech lze odstranit doma prováděním jednoduchých cviků.... celý text

Zdraví
Vydáno: , Esence
Originální název:

Der Fitnessprofessor – Gesunder Rücken , 2019


více info...

Přidat komentář

Opatov
11.01.2022 5 z 5

Bezvadná knížka.
Srozumitelná.
Určitě doporučuji.

momo01
13.09.2021 5 z 5

Dala jsem na doporučení Aleen a Zdravá záda si pořídila a snad mi to při troše úsilí pomůže si zdravá záda udržet. Milá Aleen, děkuji.
Pro laika jako já je to velmi srozumitelná kniha.
Obsahuje nejen cviky proti bolesti zad, ale také popisuje, z čeho bolest pramení a jak posilovat zádové oblasti. Cviky jsou praktické a lze je snadno převést do každodenního života. A také oceňuji, že jsou v knize uspořádané stejně jako jdou oblasti páteře (shora dolů), takže se dá přejít přímo na stránku s příslušnou částí zad, aniž by bylo nutné listovat sem a tam.


Aleen
09.07.2021 5 z 5

Tuhle knihu by měl mít doma každý! Nejvíce všichni, kteří si stěžují, že je něco bolí... Je v ní soubor jednoduchých a jasných cviků, díky nimž se každý může stále cítit po ortopedické stránce skvěle. Vím, o čem mluvím. Díky úrazu, který jsem před lety prodělala jsem byla nucena cvičit. Již jsem toho zkusila a prostudovala mraky, takže mě i má fyzioterapeutka bere jako odbornici :-) V této knize je vylepšené a zmodernizované cvičení podle Mojžíšové, dle kterého se cvičí i v lázních (vlastní zkušenost). Prostě: kdo chce pro své tělo, které pro nás celý život maká, něco málo udělat, pořídí si tuto knihu, vybere si aktuálně potřebné cviky a dá sám sobě pár minut denně! Má oblíbená hláška: nepiješ, špatně stojíš a neprotahuješ se, tak si neztěžuj! Moje rodina mně pro ni nesnáší, ale já žiji šťastně a bezbolestně i se sešroubovanými a srostlými obratli, takže: Kde je pravda?

Štítky knihy

bolesti zad

Autoři knihy

Stephan Geisler
německá, 1977