Zdivočelá voda

Zdivočelá voda https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112456/zdivocela-voda-112456.jpg 4 15 3

Zdivočelá voda série

1. díl >

První díl trilogie (další: Strhané hráze a Potopa), v níž jsou pohledem třináctiletého Tomáše popsány předválečné události od nástupu henleinovců až po zábor Sudet.

Přidat komentář

n.ezn.amy
11.09.2023 5 z 5

První díl trilogie, kdy hlavní hrdina Tomáš a jeho sestra těsně před první světovou válkou v pohraniční zažívají změnu poměrů a názorů u sousedů němců, kteří se do té doby k čechům chovali jako rovný k rovným. Ale dějiny osudu se mění a místní němci vstupují k henleinovcům a začínají útoky na české občany. Je třeba Sudety vrátit k Vaterlandu. Je to sice kniha pro mládež, ale dobře se čte i dospělým.

Cami.lla
08.08.2020 4 z 5

Přestože je kniha určená pro děti od 10 let, určitě ji ocení i dospělí. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je zajímavé vidět téma druhé světové války z pohledu dětí. Dnešní děti možná budou mít problém porozumět některým výrazům. Třeba je to ale donutí dopátrat se významu neznámých slov a čtení tak získá další rozměr.
Nevím, jak mě mohla tato kniha minout. Objevila jsem ji náhodou v knihovně mezi vyřazenými tituly k rozebrání a zaujal mě název. Zjistila jsem, že je to trilogie a náhodou byly mezi knihami k rozebrání i další dva díly.


maryzka
13.05.2012 3 z 5

Tuto trilogii jsem četla nejraději jenom škoda že ji ted nemohu sehnat.