Zázrak jménem hořčík

Zázrak jménem hořčík https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/382196/mid_zazrak-jmenem-horcik-F5F-382196.png 4 12 4

Hořčík je nepostradatelná živina, životně důležitá pro naše zdraví a pocit pohody. Začleníte-li tento minerál do své stravy, bude vás chránit před takovými hrozbami, jako jsou srdeční nemoci, mrtvice, osteoporóza, cukrovka, deprese, artritida i astma, nebo vám pomůže mírnit jejich projevy. Přesto většina obyvatel západního světa stále vykazuje nebezpečně velký hořčíkový deficit. Tento úžasný průvodce světem magnesia, aktualizovaný a doplněný o nejnovější poznatky vědeckého výzkumu vám umožní pochopit, jak nesmírně důležitou roli hořčík hraje ve vašem těle a životě. V knize objevíte a dozvíte se: • jak může vápník zvyšovat riziko srdeční nemoci a jak ho hořčík naopak dokáže snížit, • informace o souvislosti mezi hořčíkem a obezitou, únavou, depresí, bolestmi zad a mnohými dalšími zdravotními a psychickými problémy, • stravovací plán bohatý na hořčík, stejně chutný jako zdravý, • které vitamíny a minerály s hořčíkem spolupracují při léčbě konkrétních nemocí, • proč mohou diety jako paleo, raw food a pití zelených šťáv vést k nedostatku hořčíku, • o nově dostupných hořčíkových doplňcích, které se účinněji vstřebávají, • o výrazném úspěchu, který hořčík v poslední době zaznamenal na lékařské i veřejné scéně.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

The Magnesium Miracle , 2003


více info...

Přidat komentář

knidopel
06.02.2024 4 z 5

Kniha mi rozhodně poskytla základní pohled na problematiku nedostatku hořčíku a jeho možné důsledky a vliv na téměř všechny procesy v těle. Kniha je už však trochu staršího data, takže si nejsem jistá, jestli jsou všechny informace a studie aktuální. Chvílemi jsem měla pocit, že autorka některé informace neustále opakuje a chce pomocí knihy udělat také marketing "svým" preparátům. Ať tak či onak, člověk si díky knize uvědomí a dozví spoustu věcí a může se více zaměřit na své zdraví.

Metroušek
16.04.2021 3 z 5

Pro vědu je to docela typické, neboť jsem to už zažil mnohokrát. Zaměří se na nějaký úzký výsek reality, a začne ho vidět všude, ba co víc, zjistí, že objevila zázrak, pevný bod ve Vesmíru, jenž pohne Zeměkoulí. Wow, kupujte to, budete zdraví a dlouho živi! Toto je to pravé, vědecký kámen mudrců! A už to v Americe jede, a v menší míře pak ve zbytku světa, který si to může dovolit. A brzy přijde další zázrak. Wow, svět je tak úžasný! Prrr, chtělo by se zvolat. Hořčík je zajisté důležitý, a dost možná o trochu víc než vápník, kdo ví, autorka to docela logicky vyvozuje. Ale nechal bych na Přírodě, a ne na potravinářském průmyslu, aby stanovila jeho poměr k ostatním důležitým látkám. Pokud se Američané rozhodli, že budou konzumovat spíše potraviny, které se více blíží výrobkům chemického (u nás třeba Penam aj.) než potravinářského průmyslu, a megadávky potravinových doplňků, je to jejich rozhodnutí. Logicky pak časem zjistí, že jim jisté látky někde chybí a jinde zase přebývají. Takže v pohodě, dámy a pánové. Přestaňte počítat joulíky a gramy, jezte spíše méně než více, a preferujte rostlinnou, nutričně pestrou stravu, a to by možná mohlo stačit. (Abych jen tak teoreticky neplácal: Dříve jsem, já hlupáček, přikyvoval vědě, že to bez masa nejde. Minulých deset let jsem se bez něj obešel, a hodlám v tom pokračovat. Jím velmi málo mléčných výrobků a vajec. Nezjistil jsem žádné zdravotní změny k horšímu, a to ani z rozboru krve. Koneckonců, vždyť se tak odjakživa živí stamilióny Asiatů. Téměř rok už jím jen tři jídla denně, snídani, ovocnou svačinu a oběd, od cca 7:30 do 13 hodin, místo katechismem správné vědecké stravy doporučovaných pěti až sedmi (sic), a zbytek dne lačním. A jde to, protože tělo to tak chce, výživy má dost, a víc nechce. Dá se dělat leccos, když se člověk drží přírodních, nezpracovaných potravin. Tomu věřím.) Samozřejmě, pokud máte problémy se záněty nebo jiné vleklé a těžko léčitelné zdravotní problémy, možná četbou této knihy zjistíte, že to způsobuje nedostatek hořčíku. Kniha je to poctivá a dobrá. Jenom si nemyslím, že tento takzvaně vědecký přístup k výživě je ten jediný správný.


ZůzaSomolka
19.06.2018 5 z 5

wow ... správná výživa je důkležitá a dá se ní předejít spoustě nemocí - to ví každý ... ale jak moc nám chybí hořčík a na co všechno to má vliv - je to až mrazivé. Kniha je napsaná lékařkou, takže se hemží odbornými názvy, ale není to nic, co by laik nepochopil a nic si z toho neodnesl, naopak, vysvětluje souvislosti a dává i doporučení, co s tím.

JanaDor
14.12.2016 5 z 5

Celá kniha je velmi zajímavá a podána srozumitelným způsobem. Upozorňuje a radí rozumnými argumenty a studiemi. Přečetla jsem ji zběžně a stačilo mi to k tomu, že si dám nějakou hořčíkovou kůru. V závěru vám mohu doporučit, abyste více jedli ořechy, fazole a semena – dobré jsou slunečnicová a dýňová. V těchto potravinách najdeme nejvíce přírodního hořčíku. Vzhůru k zdravějšímu tělu.

Autorovy knížky

Carolyn Dean
kanadská, 1949
2016  83%Zázrak jménem hořčík

Kniha Zázrak jménem hořčík je v

Právě čtených2x
Přečtených19x
Knihotéce11x
Chystám se číst14x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x