Zázračné zbraně: Jak se Izrael stal vyspělou vojenskou supervelmocí

Zázračné zbraně: Jak se Izrael stal vyspělou vojenskou supervelmocí https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379098/bmid_zazracne-zbrane-jak-se-izrael-stal--UR6-379098.jpg 5 14 5

Jaakov Katz a Amir Bochbot, kteří patří k předním izraelským vojenským reportérům, vyprávějí fascinující příběh o tom, jak se Izrael stal vojenskou velmocí uprostřed nekonečného konfliktu a navzdory veškerému očekávání. Počínaje vývojem bezpilotních letounů z letadélek na hraní a konče kybernetickou válkou proti Íránu, Zázračné zbraně nejsou jen fascinujícím příběhem izraelské armády a jejích zbraní, ale nabízejí především pozoruhodný vhled do dějin Izraele z nezvyklého úhlu.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Vojenství
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

The Weapon Wizards: How Israel Became a High-Tech Military Superpower , 2017


více info...

Přidat komentář

streles
21.02.2024 5 z 5

Výborně zpracovaná kniha. Rozšířil se mi obzor o výzbroji a taktice Izraele.Doporučuji.

DenisaM.
28.02.2022 4 z 5

Zaujaly mne zejména první dvě třetiny knihy, ve kterých se popisoval vývoj několika konkrétních zbraní, které měly na Izrael tak velký vliv.


drakamena
22.11.2021 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, která se četla jedním dechem, protože není jen plná dat, nýbrž i lidských příběhů, má lidský rozměr. Můj obdiv k Izraeli a k tomu, co Izraelci dokázali, se díky ní jen zvýšil.

Perseus
22.05.2021 5 z 5

Kniha je rozdělena na kapitoly, z nichž každá stručně popisuje příběh nějakého zbraňového systému, nebo jednotky. V každé je taktéž popsán životní příběh nějaké ústřední postavy spojené s daným systémem, nebo jednotkou.
Zajímavým a poutavým způsobem dává nahlédnout do fungování izraelské armády, jejího výcviku, vztahů mezi důstojníky a vojáky a hlavně propojení armády s firmami zabývajícími se vývojem zbraní, techniky a softwaru.
Jedná se o takový výčet superlativů izraelské armády, ale i tak si myslím, že stojí za přečtení.

JiříŠkorpík
10.03.2020 4 z 5

Solidní přehled o vývojovém portfoliu Izraele. Otázka je co je pravda a co ne, jak naznačují sami autoři v úvodu knihy – knihu lze chápat i jako příspěvek k mystifikaci a odstrašení nepřátel Izraele.

Štítky knihy

zbraně Izrael vojenství izraelská armáda

Autoři knihy

Jaakov Katz (p)
izraelská, 1979
Amir Bochbot (p)
izraelská, 1974

Kniha Zázračné zbraně: Jak se Izrael stal vyspělou vojenskou supervelmocí je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě4x
Knihotéce18x
Chystám se číst8x
Chci si koupit7x