Závist

Závist https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138260/bmid_zavist-138260.jpg 4 66 7

Luxus série

< 3. díl >

Román Závist je třetí díl série Luxus o životě společenské smetánky Manhattanu na přelomu 19. a 20. století. Na první pohled se zdá, že nejbohatší obyvatelé Manhattanu mají všechno, po čem člověk touží: bohatství, krásu i štěstí. Ale někdy jejich nacvičené úsměvy skrývají šokující tajemství Dva měsíce po dramatickém příjezdu Elizabeth Hollandové domů Manhattan dychtivě očekává její návrat do společnosti. Když však Elizabeth odmítne doprovázet svou sestru Dianu a téměř nevychází ven, začnou se šířit fámy, že za majestátními dveřmi domu číslo 17 v Gramercy Parku není všechno tak, jak se zdá. Pravá láska. Falešní přátelé. Skandální pomluvy. Vítejte zpátky na Manhattanu na přelomu 19. a 20. století.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Envy , 2009


více info...

Přidat komentář

katallinka
19.07.2020 4 z 5

Opět velmi příjemné čtení. Moc mě baví intriky této společnosti. Těším se na poslední díl a doufám, že vše šťastně skončí.

verunka93
15.05.2020 4 z 5

Po přečtení druhého dílu jsem hned skočila po třetím. Kniha se četla úplně sama, děj vás snadno pohltí, protože chcete vědět, jak to všechno nakonec dopadne. Elizabeth to vůbec neměla lehké, Penelopu nakopat do zadku, Henry by si měl opravdu uvědomit co vlastně chce a postavit se tomu čelem a Diana? Diana se ukázala jako skutečně nedospělá holka. Zamilovanost její chování opravdu neomlouvá. Uvidíme co nám ukáže poslední díl.


Veronika33
03.09.2017 4 z 5

Kniha stále v podobnom duchu ako predchádzajúce diely, veľmi pútavá so zaujímavou dejovou linkou. V tejto časti mi niečo chýbalo, ale stále sa to neskutočne dobre čítalo. Teším sa na záverečný diel tejto tetralógie.

Lenka40
02.07.2016 4 z 5

Takže další díl ze série LUXUS je za mnou.Opět prožíváme další osudy slečen Hollandových . Zase mě jedna z postav v této sérii rozčilovala skoro celou knihu . Mít tu ženskou po ruce :D. Ale jak se říká boží mlýny melou pomalu a jistě ,tak doufám že v posledním díle " Prozření " ta ženská dostane co si zaslouží =).

Pedruska01
15.06.2016 5 z 5

Kniha se dobře četla a stále si udržela nejen skvělé rozdělení knihy samotné, ale i švih a spád. Je dobré vidět stejné věci cca čtyřmi pohledy, kde člověk pozná ještě víc intrik a manipulace obyvatel Manhattanu. Fascinovalo mě, kam až jsou schopní zajít, aby dosáhli svého. Lina-Carolina mě štvala, jak rychle měla nos nahoru a opovrhovala druhými, ale když padla na kolena, neměla nic, to jí ti podřadní byli skoro dobří. Má lítost v prvním díle byl asi opravdu omyl vůči ní. Elizabeth neměla moc na výběr, ale i tak mě šokovalo, že kývla na tu jasně dohodnutou a promyšlenou nabídku. Její matka je povrchní zrádkyně - tohle není Máma! Penelopa? To je oříšek. Ta se nebojí ani samotného čerta, hlavně aby měla všechno, co chce a nejlépe hned. Každou záškodnickou akcí mě překvapovala - ta nezná meze. A Henry s Di? Hráli si nešťastným způsobem na kočku a myš, přesto se to finále moc nezdařilo. Přesto mě tahle dvojice + Penelopina zášť bavili nejvíc z celé knihy. A to zakončení? Rozhodně potřebuji další díl. Však mám neblahý pocit, že rozhodnutí, které udělal Teddy i Henry bude hodně špatné. Nerada bych četla o fatálních následcích v pokračování.
Je hrozná škoda, když si prohlížím profil téhle knihy, téhle celé série, že je stále v "plenách". Tím chci říct, že není tak čtená nebo jestli není stále objevená, aby sebou strhla velké "haló" a slávu? Těžko říct, ale určitě by si zasloužila větší povšimnutí. A za mě velké doporučení! :)

RADOST
05.03.2013 3 z 5

U této knihy si člověk uvědomí, jakým tempem a v jak velkém rozsahu se mění společenská pravidla, uvažování a postavení žen, jak jiný je život v roce 1900 a 2000.

Cleo De Nile
03.03.2013 5 z 5

Stejně jako díly předchozí dokonalé :) V tomto díle mi dokonce ani nevadilo vyprávění z pohledů Henryho a Elizabeth, které mě jinak nebavilo.

Štítky knihy

bohatství Manhattan (New York)

Autorovy další knížky

Anna Godbersen
americká, 1980
2011  76%Luxus
2011  83%Intriky
2012  82%Závist
2013  82%Prozření

Kniha Závist je v

Právě čtených1x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce96x
Chystám se číst45x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x