Závislák

Závislák https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495656/bmid_zavislak-01G-495656.png 4 8 4

Životní příběh člověka, který postupně propadl dvěma těžkým závislostem – alkoholismu a patologickému hráčství. Obě za pomoci své vůle a několika pobytů v psychiatrické léčebně úspěšně překonal a vrátil se tím zpět do života. Průřez zhruba čtyřiceti let jednoho málem zmařeného života. Autobiografický, dost drsný životní příběh proložený často humornými zážitky ovlivněnými jak závislostmi na alkoholu a hracích automatech, tak i dobou a politickým děním. V knize se dočtete, jak lehce může člověk do jakékoliv závislosti spadnout, jak těžké je s ní bojovat a že je třeba se znovu a znovu sbírat ze dna a pokoušet se nad tragickým osudem zvítězit. Nescházelo totiž moc, a ani tato třináctá komnata současného padesátníka nemusela nikdy spatřit světlo světa.... celý text

Přidat komentář

pe8186
19.07.2023

Myslím, že ta knížka může hodně inspirovat lidi, kteří jsou závislí, ale mají i něco v hlavě a chcou s tím něco dělat. Mně osobně se líbí i popis té doby, bude to blízké lidem, kteří se narodili podobně jako on - tudíž ročník 60 a výš. Je to snadno čitelné a docela oceňuji, že tuto knihu dotáhl do konce a s pomocí nakladatelství vyšla na světlo.

aishimizu
19.03.2023 2 z 5

(SPOILER) Samozřejmě autora za jeho vytrvání 12 let se nedotknout ani kapky alkoholu obdivuju, ale čekala jsem od knihy víc. V polovině knihy jsem si už říkala "Kdy to sakra skončí?", protože to byla pořád změna zaměstnání, chlast, bedny, léčebna. Nemohla jsem ale nechat příběh nedočtenej. Trochu jsem doufala, že autor víc promítne a nastíní prostředí a chod léčebny.
Ale jo, opravdovej příběh, při kterém mi na konci přeběhl mráz po zádech.


ondras666
03.03.2023 2 z 5

Za mě trochu zklamání. Zpověď alkoholika, gamblera, který chce ukázat světu, co zažil a jak je lehké do toho spadnout.
Je to jedna z dalších dost podobných knih osudů "kamarádů z Mokré čtvrti" jak sebe a všechny v okolí autor sám nazývá.

sarka9488
17.11.2022 5 z 5

Kniha je psána svérázným, úderným stylem, bez kudrlinek a složitých souvětí, takže mně osobně sedla velmi. Nejen proto, že sama jsem měla s jednou závislostí problém (gambling), ale stylem vyprávění.
Dá se přečíst za jeden den, protože není moc tlustá a myslím, že by jí slušela i pevná vazba.
Dávám 5*

Štítky knihy

alkoholismus gamblerství závislosti

Autorovy knížky

2022  80%Závislák

Kniha Závislák je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x