Zastřelen, ubodán a otráven

Zastřelen, ubodán a otráven https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399388/bmid_zastrelen-ubodan-a-otraven-tF6-399388.jpg 4 21 7

Kniha Zastřelen, ubodán a otráven přináší informace o dějinách úkladných vražd od antického Řecka až po dnešek. Žádné téma není pro autora tabu. Zaměřuje se na ty nejzajímavější, nejpříšernější a nejotřesnější atentáty v historii lidstva a zkoumá, jaké důvody k nim vedly a jaké měly následky. Čtenář nejspíš užasne nad drzostí a odhodláním vrahů, a u některých i ochotou jít až do krajnosti, aby svůj zločin dokonali. Člověk se v knize dočte o nápaditých zbraních od střílejícího pera po čajovou konvici a o tom, co vše vrahové dokázali podniknout, aby své vražedné plány mohli provést.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Historie
Vydáno: , Pangea
Originální název:

Shot, Stabbed & Poisoned , 2018


více info...

Přidat komentář

cleopatra11
08.10.2023 5 z 5

Výborná kniha, s chutí jsem přečetla. Parádní fotografie k daným příběhům.

maja8148
18.10.2022 4 z 5

V rámci tématu dobré, krásně přehledné a zajimavé. Ovšem stejně, jak mi u knihy Vláčen, věšen a rozčtvrcen chyběli nějaké způsoby poprav (např. ukamenování), tak zde si nejsem jistá, jestli by se vše co nám bylo představeno dala považovat za atentáty, protože něco byli spíše "obyčené" či nájemné vraždy, nebo právě popravy.


petrarka72
24.10.2020 4 z 5

Krásně vypravená kniha, příručka o atentátech všeho druhu. Kromě obětí je věnována pozornost i zabijákům a jejich motivacím plus společenskému pozadí. Chtělo by to lépe hlídat zdroje a sluší se uvádět autory u reprodukcí obrazů a fotografií.

DraculasLady
23.04.2020 4 z 5

Asi nemám co vytknout, ale ani co pochválit. Čekala jsem trochu více podrobnější informacích o jednotlivých případech, nebo možná jen jiné postavení celého vyprávění příběhu. Oceňuji spekulace nad alternativními zakončeními atentátů, ale někde se buď autorovi dostaly do rukou špatné zdroje, nebo se jen trošku upsal a mystifikoval čtenáře. Mrzelo mě, že upozadil atentáty z dávné historie před těmi novodobými, o kterých je samozřejmě mnohem více informací. Ale určitě stojí za přečtení, jelikož publikace doplňuje i pozadí aktuálních událostí.

MMacicekk
16.11.2019 4 z 5

Předně chci uvést, že ač se jedná o brožované vydání, je kniha vyvedena na křídovém papíře s mnoha fotografiemi obětí i jejich vrahů, případně sochami či kresbami. Kniha byla zajímavá, poutavá, kapitoly dlouhé tak akorát, že bylo knihu možné kdykoliv zavřít. V druhé polovině chyběl alespoň rok, kdy se atentát odehrál, abych si přiblížila dobu a její okolnosti. Některé informace se zbytečně opakovaly a některé byly příliš strohé. Z komentářů na jedné z knižních databází jsem se dočetla, že kniha obsahuje nepřesné informace, zejména co se týče popisu útoku na R. Heydricha. Toto zjištění mě trochu vyvedlo z míry, neboť jsem doufala, že autor čerpá z ověřených zdrojů, ale na druhou stranu se jedná nikoliv o literaturu faktu, ale populárně naučnou literaturu. Jako celek však knihu hodnotím kladně a moc ráda ji doporučím.

ArwenAragorn
24.06.2019 5 z 5

Moc pěkná kniha, přehledná, doplněná bohatě ilustracemi a fotografiemi.
Rozdělena je do několika částí:
Králové a panovníci ( vražda Caesara, Filipa II. Makedonského, Gustava III., Pavla I.,Alexandra II., Františka Ferdinanda, posledních Romanovců, atd. ).
Političtí vůdci (Lincoln, Gándhí, Kennedy apod. ).
Vzbouřenci a revolucionáři ( Archimédes, Marat, Trockij, Martin Luther King apod. )
Koledovali si o to ( Rasputin, Heydrich, atd.).
Daň za slávu ( Lennon, Versace, atd.).
Mafie zasahuje.
Unikli o vlásek ( Alžběta I., Hitler, Lenin, de Gaulle, Castro, Jan Pavel II, atd. ).

Podle mě jsou v knize zahrnuty skoro všechny důležité osobnosti, které byly nějakým způsobem zavražděny, popřípadě, jak je psáno v poslední části, smrti unikly.
A první potvrzená je vražda u faraona Ramesse III.

Ronnie68
26.02.2019 5 z 5

za mě to byla skvělá kniha i pro historiky ... byly zde popsány úkladné vraždy na císaře, krále, politiky atd. ale také zde byla kapitola, kde bylo řečeno o pár lidech, kteří unikli atentátu o vlásek ... líbila se mi

Štítky knihy

historie, dějiny vraždy atentáty politické vraždy

Autorovy další knížky

2019  84%Vláčen, věšen a rozčtvrcen
2019  85%Zastřelen, ubodán a otráven