Zapomenutí sérioví vrazi

Zapomenutí sérioví vrazi https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304995/mid_zapomenuti-seriovi-vrazi-Yu9-304995.jpg 3 34 7

Kniha přináší deset pravdivých šokujících případů, které pobouřily celou Ameriku. Některé z nich ležely zapomenuté a nevyřešené celá desetiletí. Patří mezi ně: "Jack Slugger", sériový vrah, který pronásledoval ženy po ulicích Denveru a vraždil je obuškem; vrah, který na Floridě sekerou zavraždil manželku a dítě; psychopat a zabiják, který se posmíval veřejnosti i policii posíláním šifrovaných zpráv dlouho předtím, než tak činil kalifornský Zodiac; dva sérioví vrazi pocházející z jedné rodiny; krásná, mladá dívka, která zastřelila studenta z cizí země z velmi bizarního důvodu; lékař, který se chtěl pomstít a zlikvidoval celou nevinnou rodinu; frustrovaný slepý muž, který odpálil bombu v jednom z největších amerických supermarketů; a nemilosrdný zabiják, který zavraždil manžele v autě na Route 66, zatímco jejich čtyři synové spali ve stanu jen několik metrů od nich.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Omega
Originální název:

Famous Crimes the World Forgot: Ten Vintage True Crime Stories Rescued from Obscurity , 2014


více info...

Přidat komentář

cleopatra11
01.11.2023 4 z 5

Oddechovka na jedno odpoledne. Vraždy, které jsem neznala. Zajímavé počtení.

Kate3003
24.11.2022 3 z 5

Kniha byla fajn a bylo zajímavé si přečíst o různých případech, které se v minulosti odehráli ve světě. Některé příběhy mě bavily více a jiné méně, ale celkově se všechny četli dobře. Jen mi moc nesedí název, protože ve většině případů se rozhodně nejednalo p sériové vrahy. Přitom originální název je Famous Crimes the World Forgot což by mi sedělo víc.


maja8148
30.08.2021 3 z 5

Tato kniha se v originálu jmenuje Famous Crimes the World Forgot, což v překladu znamená Slavné zločiny, na které svět zapomněl a což daleko více odpovídá tomu o čem kniha je. Netuším proč se český vydavatel rozhodl do jejího názvu propašovat sériové vrahy (kromě toho, že se poté bude více prodávat), protože z deseti příběhu by se za sériové vrahy s hodně velkou dávkou fantazie daly označit dva. Dva příběhy dokonce ani neobsahují žádnou vraždu (v jednom není ani pokus o vraždu). Toto je asi hlavní důvod zklamání z knihy, protože očekáváte deset sériových vrahů a místo toho dostanete (ve většině případů) průměrné zločiny, které sice ve své době možná otřásli Amerikou, ale pro dnešního čtenáře je dobře polovina z nich absolutně nezajímavá.
Jediné, co mohu ocenit, je to, jak se autor zabývá vyšetřováním a následnými soudními procesy a přibližuje nám i co daný proces znamenal pro okolí, jaký měl vliv na tehdejší společnost.

NoraHudecová
27.08.2020 4 z 5

Za najväčšie mínus tejto knihy považujem jej názov. Nie však ten pôvodný v angličtine, ale jeho preklad. Keď som uvidela knihu "Zapomenutí sérioví vrazi" ani sekundu som neváhala. Pri čítaní som sa ale neubránila sklamaniu. Z desiatich kriminálnych prípadov nie je ani len polovica o sériových vrahoch. " Famous Crimes the World Forgot: Ten Vintage True Crime Stories Rescued from Obscurity" - originálny názov oveľa viac vystihuje, čo vás v knihe naozaj čaká. Pri pátraní som zistila, že v angličtine vyšiel aj druhý diel "Famous Crimes the World Forgot Volume II: More Vintage True Crime Stories Rescued from Obscurity".
Jednotlivé príbehy sú spracované veľmi kvalitne a detailne. Faktov a informácií je toľko, že je naozaj potrebné sa pri čítaní sústrediť. Nejde ale o žiadnu hlbokú psychologickú sondu do duše zločincov. Autor pútavo opisuje priebeh vyšetrovania a text dopĺňa o poznámky, ktoré vás uvedú do kontextu.
V knihe nájdete aj pár čiernobielych fotografií, čo považujem za príjemné plus.
Ak vás zaujímajú staršie zločiny, prípadne vyšetrovacie postupy z minulosti, tak by sa vám kniha mohla páčiť.
Za mňa len škoda toho názvu.

Petraxxx
15.03.2020 2 z 5

Méně známé případy.

Jancas.s
17.10.2019 1 z 5

Pravda je taková, že když vezme člověk do ruky knihu s názvem "Zapomenutí sérioví vrazi", očekává příběhy...ano, sériových vrahů. Těch byla v knize menšina - rovnou mírou se dělí s masovými vrahy, vrahy s jednou obětí a co více - v knize jsou i příběhy, které končí pouhým zraněním, takže tady jsme úplně mimo mísu. Proto jedna *.

katy238
13.10.2016 4 z 5

Kniha patří mezi velmi povedeně zpracované historické knihy, téma jednotlivých zločinů je podáno pochopitelně a fakta jsou zpracována precizně. Škoda toho chybně přeloženého názvu knihy. Čtenář pak po titulu žádá více, než je schopen nabídnout. A to knize dost škodí.

Autorovy knížky

2016  66%Zapomenutí sérioví vrazi

Kniha Zapomenutí sérioví vrazi je v

Právě čtených1x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce25x
Chystám se číst25x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x