Zápisky z Afghánistánu

Zápisky z Afghánistánu https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499593/bmid_zapisky-z-afghanistanu-U2j-499593.jpg 4 20 4

Autentické svědectví z válečných oblastí Afghánistánu od známého reportéra. Působil jako zahraniční korespondent ČT v Afghánistánu a natáčel reportáže z míst, kde sloužily jednotky Armády ČR. Karel Rožánek přináší osobní svědectví o zahraničních misích v divoké zemi lovců draků. V čem spočívá práce reportéra v místních oblastech? Jak probíhala návštěva Miloše Zemana nebo koncert Daniela Landy pro české vojáky? Silná výpověď doplněná o unikátní fotografie zaujme všechny, kdo se zajímají o Afghánistán, novinářskou praxi i vojenská témata.... celý text

Přidat komentář

petbrab
22.08.2023 5 z 5

Mám rád knihy od zahraničních zpravodajů České televize. Rožánkova z Afganistánu byla navíc předurčena k úspěchu už tím, že byla z války, což je vždy citlivé téma. Z knihy jsem cítil empatii, profesionalitu i smutek nad ztrátou vojáků ale i radost vojáků třeba z uvaření guláše či koncertu Landy.

Pampalini
31.01.2023 4 z 5

Území Afghánistánu nezná mír. Pořád se tam jenom válčilo. Je zvláštní, že neoplývá nerostným bohatstvím (zatím), snad jenom skutečností, že je největším producentem opia na světě. Pan Rožánek s citem popisuje roky působení našich vojáků. Oceňuji, že neupřednostňuje sám sebe, udržuje si odstup, i když nakonec je součástí celkového obrazu. Hodně se věnuje smyslu obdobných misí, který má několik úrovní. Náš svět je tak křehký.


Kaja1
04.12.2022 4 z 5

Kniha je holdem práce našich vojáků při jejich misích v Afghánistánu. Není to veselé čtení, a když vidím, jak se situace v Afghánistánu vyvíjí říkám si, má to smysl? Lidé jsou nepoučitelní.

LenkaV.1
24.10.2022 4 z 5

Od koho jiného, než od reportéra ČT si doplnit informace o působení českých vojáků v Afghánistánu?
Autor se v roli válečného zpravodaje do země vracel opakovaně v letech 2005 - 2014. Zachycuje i tragická úmrtí vojáků, z nichž mnozí se v Afghánistánu stali jeho přáteli. Přidává pohled jejich spolubojovníků i nejbližších.
Syrový reportérský styl o syrové válce.
"Přesto je v lidech jedna věc: každý z nás věří, že jeho smrt nepotká. Má-li se něco stát, mozek automaticky generuje, že se to přihodí někomu jinému - aniž bychom mu to jakkoli přáli."

Autorovy další knížky

Karel Rožánek
česká, 1972
2023  89%Putinova válka
2022  83%Zápisky z Afghánistánu

Kniha Zápisky z Afghánistánu je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce9x
Chystám se číst20x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x