Zamilujte si svůj domov

Zamilujte si svůj domov https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452895/bmid_zamilujte-si-svuj-domov-adL-452895.jpg 4 22 10

Umýt, vyprat, vyžehlit, pofoukat, pohladit, pomazlit, uklidit, utřít, zamést, vyzvednout, zalepit, uvařit, nezapomenout... Tisíc úkolů. Každý den. Ráno vstát, a večer padnout únavou. Je tohle domov? Má to vůbec nějaký smysl dělat něco, co skoro nikdo nevidí a málokdo to ocení? Anebo je to jinak? Co když je právě tohle nakonec možná ten nejdůležitější čas ve vašem životě? Čas, kdy můžete naplno využít svoji kreativitu, jedinečnost a svůj potenciál? Na stránkách této knížky najdete inspiraci i povzbuzení k tvoření vlastního domova. Naučíte se, jak běžné denní povinnosti změnit v každodenní radost. Najdete tu jednoduché rady a návody, které vám pomohou vnést do vašeho domova rytmus a řád a vytvořit z něj místo, které budete opravdu milovat. Nepotřebujete vůbec nic. Jen vlastní odvahu. Zkuste to a přesvědčte se, že tvořit domov stojí za to!... celý text

Přidat komentář

Annina
11.03.2021 5 z 5

Skvělá knížka o uspořádání věcí v životě, obydlí a rozvrhnutí prací s dětmi.

Bustedka
31.12.2020 3 z 5

Docela milé překvapení, zajímavé tipy, ale pár výhrad bych našla.
1) psaní v jednotném a možném čísle. Neustálé střídání. Jako autorky jsou uvedeny sestry, ale spousta kapitol je psaná v ich formě. Až jsem získala pocit, že je tam jedna z autorek jen tak nějak do počtu, ze soucitu
2) strašně dlouhý úvod. Omílání opakující se teorie, té omáčky. Jak se změnil život. Vzhledem k tomu, že se s osobními kouči a trenéry roztrhl pytel, je na mě už toho trochu moc


sporran
09.07.2020 4 z 5

Fajn čtení obzvláště pro čerstvé maminky nebo maminky na mateřské, stejně jako autorka. Řada věcí je už známá. Nicméně pro někoho možná ne. Jinak velmi pěkně uspořádaná kniha s pěknými fotkami a tipy.

Dandy1
22.05.2020 4 z 5

Kniha je pěkná na kvalitním papíře s hezkými doplňujicími obrázky. Nic nového mi ale nedala. Děkuji své mamince, že mi předala kvalitní základy péče o domácnost. Jak mít z uklízení radost jsem se nedozvěděla. Pro mě fakt to uklízení není zábavou, ale povinností.

pajula
07.04.2020

Před knihou jsem četla Zázračný úklid od M. Kondo, která je vlastně jenom o tom, jak věci vyhodit a vytřídit a nedala mi nic (již jsem touto fází prošla). Stále jsem hledala něco o organizaci chodu domova. Jelikož jsem jinou knihu na podobné téma nečetla, s jejím obsahem jsem spokojená a něco mi předala. Fotky se mi líbí, ale nebyly pro mě tolik důležité. Takže mi nevadí, že se opakovaly. Vlastně jsem si toho ani nevšimla. (viz. komentář níže). Pro mě osobně to je dobrá kniha a určitě mi něco dala. Doporučuji hlavně asi teda začátečníkům, kteří nemají načtené jiné knihy. (viz. komentář dole.)

akinomV
21.02.2020 4 z 5

Příjemné čtení. Oceňuji reálné rady a zkušenosti ze života.

LadyCotton
20.02.2020 4 z 5

Tuto knihu doporučuji všem "uhoněným matkám" na mateřské dovolené. Kniha je psána srozumitelně, potěší fotky českého domova. I když je to všechno kombinace motivační knihy, minimalismu a hygge - tak je to všechno psáno pro českou mentalitu. A to je přesně to, co z té knihy dělá báječnou.
Byť autorky píší, že kniha není určena jen pro maminky s dětmi, nesouhlasím s nimi. Děti nemám, knih zabývající se hygge, úklidem či minimalismem jsem přečetla spousty, takže jsem v jejich knize neobjevila nic co bych už neznala (a ten zbytek se týkal domova s dětmi a péče o ně), nicméně vím zcela jistě, že až se matkou stanu, bude doba kdy po této knize opět sáhnu.
Za mě je to určitě dobrá kniha, ale pro specifický okruh čtenářek. Pokud máte pocit, že vám doma všechno padá na hlavu, určitě si tuto knihu alespoň vypůjčte v knihovně. Minimálně vás namotivuje k tomu se současným stavem něco udělat.

ivunk
22.01.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla téměř jedním dechem, i když se tam nedozvíte asi nic převratného, přesto mně velice nadchla. I když "autorky prominou" není napsaná profesionálně, právě proto je to napsáno a myšleno upřímným a laskavým jazykem. Z knihy je cítit opravdová láska ke svým blízkým, k domovu a v neposlední řadě i k sobě samé. A to je myslím i hlavní myšlenka celé knihy - pokud budu k sobě samé i ke svému domovu přistupovat s láskou bude se to odrážet v celém životě. Přeji autorkám hodně zdaru v jejich činnosti a děkuji za to že šíří dobro a lásku :-) Knihu vřele doporučuji.

Magie128
15.01.2020

Nadšeně jsem si tuto knihu koupila, ale po přečtení bych nemohla být víc zklamaná. Je mi jasné, že je dnes těžké přijít na trh s něčím novým, ale tato kniha se nechala tak unést knížkami jako je "S madame Chic doma", "Zázračný úklid" od M. Kondo a dalšími, až jsem měla pocit, že je to celé poněkud "vykradené". Pokud se někomu tato kniha dostala do ruky jako první na toto téma, může být s obsahem spokojen, pro mě to ale bylo jen donekonečna omleté to, co už dávno zaznělo (a v mnohem lepší a propracovanější podobě) v jiných knihách. Autorka neustále opakuje celou knihu to samé a je to jedna velká nuda. Iritoval mě i autorčin jazyk - slova jako "zavazet" apod. Fotografie knihy se opakují stejně jako text - např. s fotkou, kde je na stole naaranžované nádobí s míchanými vajíčky, se v knize z různých úhlů potkáte asi pětkrát. A navíc - celé je to psané ženou, která má tři děti, takže permanentně řeší, jak se stala maminkou, co dělat a nedělat s dětmi, jak s nimi uklízet apod. Proto mi z toho vychází toto - je to dobrá kniha, pokud jste nikdy nečetl/a knihu na podobné téma a pokud máte děti. Pro mě je tato knížka velkým propadákem a okamžitě jsem ji poslala dál.

lucis22
20.11.2019 5 z 5

Jsem teprve v polovině a dalo by se i říct, že jsem se zatím možná ani nedozvěděla až tak moc nového, ALE kniha je i přesto boží :) inspirativní a nakopávající, takže jsem se po částech a bez stresu doma pustila do organizace a úklidu a mám z těchto drobných krůčků obrovskou radost :)

Autoři knihy

Kniha Zamilujte si svůj domov je v

Právě čtených4x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst33x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x