Zámek v oblacích

Zámek v oblacích https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525480/bmid_zamek-v-oblacich-654389a90c7cc.jpg 4 5 3

Patnáctiletý Petr, který nuceně tráví letní prázdniny u svého dědy v horách, musí čelit svým dlouho skrytým strachům. Když mu příbuzný prozradí, že řešení nalezne uvnitř tajemné, staré knihy, nedokáže to pochopit. Jednoho večera ovšem potká sourozence Tomáše s Julií, se kterými se rozhodnou knihu otevřít. Od té doby začíná dobrodružství, které mladíka dovede přes všemožné překážky a nástrahy až do zámku v oblacích, ve kterém sídlí jediný člověk, jenž mu dokáže pomoci....... celý text

Přidat komentář

Alena.Mandodari
včera 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem, ke konci mi ukáplo nemálo slz. To objevení hluboké moudrosti mě upřímně zasáhlo. Dětský hrdina Petr byl vnesen do děje, aby celé své rodině pomohl. Pomocí dobrodružství, přátel a odvahy se dostane do vytouženého zámku v oblacích, kde si myslí, že najde pomoc. Autor zprostředkovává čtenářům zážitky, které se neobejdou bez zklamání, avšak končí šťastným koncem.

valach.l
25.04.2024 5 z 5

Příjemně napsaná kniha, ve které najdeme napětí, moudro, lásku. Příběh Petra je motivující pro všechny ty, kteří v sobě hledají vlastní já a sebevědomí. Ideální kniha pro teenagery.


Danago
06.02.2024 3 z 5

Knížka je podle mě tak trochu pohádka, ale pohádkám pro mladé dospělé se dnes říká fantasy. Určitě bych knihu doporučila čtenářům od 12ti let. Hlavnímu hrdinovi je 15 a v příběhu bojuje se svými strachy, není jednoduché se jim postavit. Kniha je krátká , čtivá a příběh není složitý, určitě bude ideální i pro chlapce a dívky , kteří moc nečtou . Pro mě to bylo až moc jednoduché a opravdu dětské, takže myslím že dospělý čtenář si knížku neužije. Výhrady bych měla k dialogům myslím, že tak se úplně náctiletí mezi sebou nebaví. Vše je až příliš pohádkově kladné, a příkladné.

Štítky knihy

záhady česká fantasy fantasy pro děti pro děti od 12 let

Autorovy knížky

Jan Linhart
česká, 1984
2023  76%Zámek v oblacích

Kniha Zámek v oblacích je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x