Základy pro rozšíření lékařského umění podle duchovně - vědeckých poznatků

Základy pro rozšíření lékařského umění podle duchovně - vědeckých poznatků https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46080/zaklady-pro-rozsireni-lekarskeho-umeni-podle-duchovne-vedeckych-poznatku-46080.jpg 5 2 2

Tato kniha je plodem společné práce Rudolfa Steinera a lékařky Ity Wegmanové a zárověň je autorovým posledním dílem, jakýmsi testamentem a odkazem pro naší dobu.

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Fabula
Originální název:

Grundlegendes für eine Erwiterung der Heilkunst nach geisteswissenschaftlichen Erkenntinissen


více info...

Přidat komentář

juvelinokivi
28.02.2018 4 z 5

Poslední kniha, na které se spolupodílel Rudolf Steiner, je evidentně pro překladatele oříškem. Vychází už v druhém překladu a stejně si tu překladatel musí vypomáhat tím, že do textu první části, věnované fungování lidského organismu, vkládá vlastní formulace - přesto je i tak smysl vět mnohdy nejasný (alespoň pro mě). Problém je patrně už v originále, protože další dva oddíly knihy jsou zcela srozumitelné. Druhá část, věnovaná jednotlivým pacientům, jejich diagnózám a způsobům léčby, dává možnost udělat si přesnější představu o tom, jak se na klinice v Dornachu přistupovalo k nemocem. Neméně pozoruhodná je i poslední část - očité svědectví lékařky, jak vypadala spolupráce I. Wegmanové a R. Steinera, i jak sám Steiner přistupoval k diagnostice nemocí.

Autoři knihy

Rudolf Steiner
rakousko-uherská, 1861 - 1925
Ita Wegman
indonéská, 1876 - 1943