Záhady v Alleghe

Záhady v Alleghe https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116901/zahady-v-alleghe-116901.jpg 3 4 2

.. největší senzace autorovy novinářské kariéry: podařilo se přijít na kloub sérii záhadných vražd v horském městečku Alleghe, kam jako chlapec jezdíval na prázdniny. Upozornil na ně v obsáhlém článku, který mu pro začátek vynesl nejenom odsouzení za nactiutrhání, ale konec konců vedl i k obnovenému pátrání, k odhalení viníků a jejich odsouzení po takřka třiceti letech, i když ani tehdy celá pravda nevyšla najevo.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Odeon
Originální název:

I misteri di Alleghe , 1964


více info...

Přidat komentář

haki34
01.10.2023 3 z 5

(SPOILER) knihobudková...s cílem posunout po přečtení dál...jedno italské městečko, série vražd, dá se říct. Psáno velmi krkolomně. Nečtivě. A nebo je to překladem ???
Každopádně Sergio Saviane pátral, ptal se, a nejen on..a tak díky dvěma policistům odhalená rodina...která měla vše na svědomí. Docela husté...dnešní krimi se můžou zahrabat...nedávo jsme byli v divadle na Sweeney Toddovi...a ruka v řeznictví..mi ho docela připoměla ;)

Koka
22.10.2019 2 z 5

Velmi, velmi zajímavé, ale také špatně, dost nepochopitelně napsané, a hlavně - nedopovězené! Kdyby se byl novinář v celém textu držel publicistického žánru, udělal by líp; tam, kde se snažil fabulovat, domýšlet, dramatizovat - pohořel.
Text příběhu i doslov redaktora českého vydání dokládá, že má jít o autentickou novinářskou reportáž skutečného publicisty, a tak kromě vztahů, hodně nejasně popsaných v příběhu, je nepochopitelné i to, že Odeon to vydal v edici Soudobá světová PRÓZA, přestože o žádnou prózu nejde. Databáze knih v tomto omylu pokračuje, když knihu označuje za detektivku.
Zajímavé by bylo vědět, jak ta vesnice dnes vnímá tyto temné události.


Autorovy knížky

Sergio Saviane
italská, 1923 - 2001
1967  55%Záhady v Alleghe