Záhady detektiva Ludvíka

Záhady detektiva Ludvíka https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368436/bmid_zahady-detektiva-ludvika-WEA-368436.jpg 4 14 5

Kreslené detektivní hádanky. Detektiv Ludvík patřil k neoblíbenějším komiksovým postavám legendárního francouzského časopisu Pif. Po léta čtenářům předkládal týden co týden jednu detektivní záhadu k řešení. Jeho kreslíř Moallic vytvořil za léta více než 600 pokračování! Detektiv Ludvík též inspiroval vznik postavy českého detektiva Štiky, který kraloval po léta v časopisu Ohníček. V prvním knižním vydání případů detektiva Ludvíka najdou čtenáři 85 záhad k řešení, které svou nápaditostí potěší děti i jejich rodiče.... celý text

Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Les Énigmes de Ludo , 2005


více info...

Přidat komentář

SonaH
09.05.2023 5 z 5

Četly jsme každý večer několik záhad s dcerou (9) před spaním a děsně ji to bavilo. No a mě taky! Některé z nich jsou na přihmouření oka, protože bych na ně ani nemohla přijít, ale je to super věc, která se dobře čte a hlavně baví. Krátké komiksy, které neodradí snad ani školáky nečtenáře.

čika
06.11.2020 5 z 5

Klasika za 5 bodov. Vobeci nevadi, ze pripady su obcasna hrane logiky, i za nou, toto je cista nostalgia, radost. S klasickym Pifom som sa zacinala ucit po francuzsky. Velmi pekne dakujem za ceske vydanie.


Artep5244
18.11.2019 5 z 5

Oceňuji schopnost autora vytvořit na tak malém prostoru detektivní případ, který nebyl vždy lehce rozluštitelný. Detaily zde hrají velkou roli.
Další body dávám za sympatické komiksové zpracování.

ruza07
20.05.2019 4 z 5

Pro mě hlavně nostalgie........vzpomínka na staré Pify.

Filmator
15.05.2018 3 z 5

Ideální četba na toaletu :-)
Moallicova kresba se mi líbí a ke komiksu sedne. Některé záhady jsou opravdu tvrdým oříškem. Jen ta kombinace panel a doprovodný text mi zpočátku lehce vadila, ale chápu, že pak by se asi epizoda nevešla na jednu stránku. Což by mi vlastně vůbec nevadilo, některé případy jsou jak ze hry Černé historky.
Občas vám k rozluštění chybí dobový kontext, občas je potřeba znalost francouzských reálií, ale jinak dobrý.
Moc jsem nepochopil, proč se šlo z větší části chronologicky a pak najednou skok k barevným epizodám dvě stě něco. Na zadní straně obálky si ještě Albatros udělal reklamu na detektiva Štiku, což mi přijde jako hodně zvláštní tah, ale OK, čtenáře tak můžou nasměrovat. Ale radši bych toto směřování viděl v předmluvě nebo doslovu.
Jestli vyjdou další díly, rád pořídím.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány Francie komiksy hlavolamy

Autorovy knížky

Marc Moallic
francouzská, 1907 - 2004
2018  86%Záhady detektiva Ludvíka

Kniha Záhady detektiva Ludvíka je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce6x
Chystám se číst4x