Záhady a mystéria

Záhady a mystéria https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133725/zahady-a-mysteria-133725.jpg 3 5 1

Dvanáct kapitol o natáčení televizního seriálu Záhady a mystéria v televizi Prima. Shrnují nejen to, co bylo možné vidět na televizních obrazovkách, ale i to, co se tam z nejrůznějších důvodů již nevešlo.

Přidat komentář

Terror
30.03.2022 1 z 5

Dle anotace má jít o přepis a doplnění jednotlivých dílů primáckého seriálu. Seriál jsem neviděl a po přečtení tohoto sešitku po tom ani netoužím.
Problémem textu o záhadách kolem nás je, že pro navození té pravé atmosféry tajemna musí být doprovázen patřičným obrazovým doprovodem. Dám příklad.
V jedné z kapitol je popisován jakýsi "kruh ve stromoví", což je ekvivalent známých kruhů v obilí. Jde o podivně ohnuté kmínky bříz, které směřují svými špičkami do středu pomyslného kruhu. Popsáno je to v knize celkem srozumitelně, ale jako fotodokumentace je použit jeden snímek záhadologa, kterak kouká na pár ohnutých stromečků a druhý, který ukazuje pana Václava Větvičku, ředitele botanické zahrady a známého raditele z televizního receptáře, kterak někam míří prstem... Žádný celkový pohled na kruh, žádné detaily, prostě nic...
Navíc je každá kapitola "obohacena" o úryvky z diskuzí, která provázely samotný pořad. Ty jsou už naprosto mimo a jde v nich pouze o to, aby se aktéři mezi sebou porvali...
Celkově mne kniha hodně zklamala. Jako informační studnice je naprosto vyschlá.