Záhada na ostrově lemurů

Záhada na ostrově lemurů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/462310/bmid_zahada-na-ostrove-lemuru-i1O-462310.jpg 5 4 1

Kniha pro zvídavé děti, kterým není lhostejná příroda, mají rády zvířata a touží poznávat a objevovat dosud nepoznané. Příběhy a básničky doplňují unikátní ilustrace Františka Lopoura.

Přidat komentář

LunaL.
27.05.2022 5 z 5

Hezky vypracovaná kniha pro všechny milovníky zvířat a přírody! Krátkými kapitolami nás provází děti, jejichž dědeček pracuje v plzeňské zoo. Vyprávějí historky, které díky dědovi zažily, nebo které od něj znají z vyprávění. Moc se mi líbilo, že nešlo jen o zvířata ze zoo, ale i o česká. Nebo naopak tam byly příběhy, co zažil dědeček při svém putování Afrikou a Asií. Líbil se mi příběh o lvu, který se skamarádil s blechou, nebo o vydře, která se bála vody. Nebo o rodině Sýčkových, která zachránila mládě sýčka. A mohla bych pokračovat :)
Po každé kapitole je vždy (někdy až moc) poučná básnička o daném zvířeti, ne vždy mi seděla, ale já moc básničky neumím ocenit. Naopak jsem ocenila krásné, reálné obrázky zvířat! A nesmí chybět otázka, týkající se určitého zvířete.
Knížku jsem dávala jako dárek malému milovníkovi přírody. Také ho nadchla :)

Autoři knihy

Martin Vobruba
česká, 1975

Kniha Záhada na ostrově lemurů je v

Přečtených4x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x