Zagorka: První kompletní oficiální životopis Hany Zagorové

Zagorka: První kompletní oficiální životopis Hany Zagorové https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505097/bmid_zagorka-prvni-kompletni-oficialni-z-ZvQ-505097.jpg 4 14 3

Svým zpěvem potěšila miliony lidí a její hlas dokázal oslovit několik generací. Tisíce vyprodaných koncertů, neuvěřitelných deset a půl milionu prodaných desek a skoro šedesát let na scéně. K tomu připočtěme devět nejvyšších ocenění v soutěži popularity Zlatý slavík a získáme hrubý obrys otisku práce, který za sebou má zpěvačka Hana Zagorová. Její život byl z profesní stránky zcela naplněn a dosáhla těch nejvyšších met a uznání, o jakých může zpěvačka u nás snít. Pohled na život Hany Zagorové ale nabízí i jiné odstíny, než jen odlesky slávy. Skoro celý život bojovala s velmi vážnou nemocí krve. Zákeřná nemoc jí také připravila o možnost mít vlastní dítě a krutá rána v podobě životního podrazu jí odepřela i dítě adoptované. Přesto všechno Hana Zagorová nezanevřela na život a především na lásku. Ta se nejen zrcadlila v jejích autorských textech, kterých má na svém kontě stovku, ale i v obětavé péči o svého manžela, operního pěvce Štefana Margitu. Vždyť která žena by se na několik let vzdala své kariéry, popularity i fanoušků, jen aby mohla být na blízku svému milovanému? Jaká? Taková, která miluje život a je schopna ho přijímat ve všech jeho podobách a odstínech, ať už v dobrých, nebo zlých. A přesně taková byla Hana Zagorová, které skoro všichni říkali »Zagorka«. Unikátní biografická kniha osvědčených autorů memoárové literatury Miroslava Graclíka a Václava Nekvapila nazvaná Zagorka na více než šesti stovkách stran mapuje profesní i životní příběh jedné z našich nejslavnějších a nejpopulárnějších zpěvaček. Obsáhlé exkluzivní otevřené rozhovory a snímky ze svého soukromého archivu do knihy poskytla nejen legendární Zagorka, ale i její manžel Štefan Margita a muzikant Karel Vágner, který s Hanou Zagorovou spojil skoro celý svůj umělecký život. První vydání knihy, které zpěvačka autorizovala, se stalo před lety bestsellerem a je již nedostupné. Když Hana Zagorová v srpnu nečekaně zemřela, dopsali oba autoři ve stejném duchu její umělecký i životní příběh až do konce. Samozřejmostí je bohatá obrazová dokumentace čítající skoro tisíc fotografií v podobě raritních snímků, retro plakátů, titulních stran desek, časopisů i novinových článků. Nechybí ani kompletní diskografie a přehled cen, které za svou bohatou kariéru Hana Zagorová získala.... celý text

Přidat komentář

iceVS
27.02.2023 3 z 5

Přemýšlím, zda bylo nutné zajít do takových detailů... Víc než životopis bohužel ta kniha působí víc jako bulvár.
A celkově - ač se autoři velmi snažili - platí, že méně je někdy více. Opravdu je nezbytná úplně každá fotografie, úplně každý rozhovor, úplně každá zmínčička, každý žebříček úspěšnosti, které kdy kde vyšly?
A jako bonus - každých pár stránek reklama. Tak to opravdu do knihy nepatří. A už vůbec ne k takové hvězdě, jakou Hana Zagorová byla. Reklama v životopise působí spíš jako potupa.

tomjurd95
26.03.2019 5 z 5

Kniha byla super, krásné ohlédnutí za dosavadním životem naší jedné z velmi oblíbených českých zpěvaček, která ani v dnešní době neztrácí své publikum a i z koncertů mě velice překvapuje kolik mladých lidí na ní chodí a zpívá si s ní její staré šlágry.
Zpět ale ke knize. Velmi se mi líbili přiložené fotografie a styl a lehkost, kterou byla kniha napsána. Není nijak možné hodnotit než 5 hvězdičkami. Po několika takových životopisných knížek, konečně dobře napsané a zajímavá pro čtenáře.


Forrest
23.03.2018

Co sdělit. Mám memoárovou literaturu docela rád. A velmi rád mám Paní zpěvačku Hanu Zagorovou. Jako ročník 61 jsem byl očitým účastníkem dost značné části její vskutku pozoruhodné kariery. Z těchto důvodů jsem také po knize rád "sáhl".
Kniha samotná byla (pro mne) zajímavá, velmi zajímavá asi tak do 1. třetiny obsahu. Potom už mi to připadalo takové přešlapování na místě či motání se v kruhu. Jakoby se omílalo jedno a totéž stále dokola. Jakési marginálie zpěvaččiných souputníků...jakýsi konvolut blahořečení a oslavování osobnosti. Stejně tak různá odborná hodnocení kritiků jednotlivých písní či alb. Snad až ne jednu. Jde o to, že (a to skutečně myslím pouze za sebe) tyto odborná hodnocení toho laikům mnoho neřekne. A že jich v knize je..
Jsem zapřísáhlým odpůrcem bulváru a zveřejňování "skandálků" ze života současných celebrit...ale v knize jsou všichni, včetně H.Z. až úzkostlivě vykreslováni jen v tom nejlepším světle. Tedy až na osobu Generálního tajemníka, tam si autor skutečně zgustl. Zřejmě se z této strany není již čeho obávat... ZÁVĚR : kniha vskutku reprezetativní, velké množství fotografií, až příliš mnoho pochval a odborných kritik.. Vhodné na prolistování a přečtení tak-nějak za letu...