Žádná kapka není ta poslední

Žádná kapka není ta poslední https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501912/bmid_zadna-kapka-neni-ta-posledni-E7k-501912.png 5 7 4

Rok po prvotině a nečekaném bestseleru punkových příběhů z ulice, sídlišť a ostrovů v nás Třetí nástupiště (vyprodáno včetně dvou dotisků) vychází jejich velmi očekávané pokračování: Žádná kapka není ta poslední. Tichá důrazná revolta prošedivělých bídníků, beatníků a pankáčů nejen pro okoralá srdce a duše. 160 úsečných příběhů pro přemýšlivé čtenáře. Naděje je? Kdo nehledá, nenajde.... celý text

Přidat komentář

miklaras
12.11.2022 5 z 5

Je stručný. Jako životní přelomy. Jako všechno, na co se nedostávají člověku příliš složitá slova.
Jeho poezie reflektuje naši přítomnost, v tom je silná, protože se nesnaží o velká, rozmáchlá gesta, glosuje to, co prožíváme, jasně, zřetelně, po kapkách. A nám zbývá věřit, že žádná kapka není ta poslední.

KnihovniceAndy
12.10.2022 5 z 5

Je černočerná tma a vy pořád slyšíte kapající kohoutek. Ve skutečnosti už jste ho utáhli a víte, že se zvuk odráží pouze ve vaši hlavě. Přemýšlíte, vracíte se a nemůžete přijít na to, proč rezonuje čím dál víc. Úplně stejně, jako když čtete novou knihu Mausera de Vadera Žádná kapka není ta poslední. Co příběh to kapka plná emocí. Někdy depresivní, syrová, jdoucí až na dřeň duše. Občas vám tečou slzy, když si uvědomíte paralelu s vlastním životem. Neumíte ji popsat, natož pak vyprávět tak, jako autor. 3. nástupiště byla naděje. Kapka je duše. Bolavá, zvrásněná, omlácená životem a snad i unavená. Přesto ji máte rádi, listujete v ní pořád dokola, i když vám připomíná těžkost žití. A protože máte rádi příběhy s dobrým koncem, nedočkavě vyhlížíte punk. Bude dost punkový? Bude mít dobrý konec? Určitě bude. Naděje je.


katy238
01.10.2022 5 z 5

Sbírka Žádná kapka není ta poslední autora Mausera de Vadera je jeho druhým výletem z duše i temnoty, kde však odhaluje mnoho důvodů, proč stále žít, proč krok po kroku překonávat každodenní úděl osudu, který máme každý dán jiný, ovšem každý v něm máme i jiný odstín naděje i krásy. Autor navazuje na své velmi úspěšné Třetí nástupiště, a přitom není stejný. Obrací se tentokráte skrze předmět každodenní potřeby, každému důvěrně známé umyvadlo, ke každému čtenáři a prostřednictvím kapek svých očíslovaných básní dávkuje krásu, kterou ve svém údělu může vidět každý. V jeho básních nalezneme životní touhu i zklamaní, strach i bídu dnů, ale také vždy důvod opět vstát, zase o něco silnější. Tak jako je silnější i tato sbírka, která pro mě bude navždy nedočtenou knihou, protože si ji nikdy nebudu přát dočíst. A vždy se k ní budou vracet s novou bolestí i nadějí.

Díky za to.

stepanka5401
19.09.2022 5 z 5

Skvělá knížka. Osobitý text i fotografie. Pokud máte duši básníka a nebo máte rádi texty k hudbě určitě doporučuji.)

Autorovy další knížky

2021  100%3. nástupiště
2022  100%Žádná kapka není ta poslední
2023  100%Asi je má někdo rád...
2023  100%Karneval