Zachraňme Zemi

Zachraňme Zemi https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146004/zachranme-zemi-146004.jpg 4 4 2

Široké spektrum problémů souvisejících s ochranou životního prostředí na Zemi. Předmluva Charles, princ z Walesu. Úvod napsali Bedřich Moldan a Eliška Nováková. Vydalo Zemědělské nakladatelství Brázda ve spolupráci s MŽP ČR a Federálním výborem pro životní prostředí.

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Brázda (zemědělské nakladatelství)
Originální název:

Save the Earth , 1991


více info...

Přidat komentář

whack
23.11.2015 5 z 5

Táto vedecká kniha je vo forme obrázkovej encyklopédie, čiže ponúka súhrn problematík, ide o čítanie pre tých, ktorí nepotrebujú ísť do veci príliš hlboko, ale stačia im zhrnuté fakty. Sumarizuje kľúčové problematiky - preľudnenie, odlesňovanie, znečistenie, vymieranie druhov a ďalšie. Nabáda k tomu, aby sme pre svoju planétu niečo robili, a to je dobre.

corvo
21.01.2013 5 z 5

Kniha o všech ekologických problémech, jimiž pod náporem civilizace trpí planeta Země. Přelidnění, odlesňování, eroze půdy, nedostatek pitné vody, permanentní hlad, ničení biodoverzity a tropických pralesů, znečištění ovzduší, vody, půdy...
Kniha je doplněna fotografiemi, grafy a tabulkami i slavnými výroky ochránců přírody a nechybí v ní ani prognózy, jež se týkají naší modré planety.