Zachraň Jacka

Zachraň Jacka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488474/bmid_zachran-jacka-TEa-488474.jpg 4 17 10

Válka skončí, ale přátelství přetrvá Poté, co při tragické nehodě přijde o svou rodinu, se Fletcher Carson nechá dobrovolně naverbovat do války ve Vietnamu. Trpí hlubokou depresí a plánuje jediné – zemřít v boji. Ale během jedné ze svých prvních misí zachrání kriticky zraněného psa, kterého posléze pojmenuje Jack. A tak zatímco Fletcher a Jack přežívají hrůzy vietnamské války, oba objevují novou vůli k životu... Uprostřed bojů ve Vietnamu našli člověk a pes jeden druhého a poznali sílu skutečného přátelství... Poté, co při tragické nehodě přijde o svou mladou rodinu, se Fletcher Carson nechá dobrovolně naverbovat do války ve Vietnamu. Trpí hlubokou depresí a plánuje jediné – zemřít v boji. Ale během jedné ze svých prvních misí zachrání kriticky zraněného psa, který se posléze stane nedílnou součástí jeho jednotky. Díky Jackovi, jak vojáci labradora pojmenují, nalezne Fletcher novou vůli k životu. Jejich společná cesta zpět, do bezpečí domova, se však neobejde bez komplikací... Vydržíte jim držet palce až do konce?... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Finding Jack , 2011


více info...

Přidat komentář

Ísačop
22.02.2024 4 z 5

Přečteno na zakládě Čtenářské výzvy. Hledala jsem knihu, která není o 2. světové, těch mám přečteno hodně, a volba padla na Jacka.

Samo o sobě to není špatný čtení, téma bylo zajímavé, četla se moc dobře, jen mi to připadlo takové moc prvoplánové...

Barbanka
28.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Srdcervoucí příběh. Už když jsem si knihu půjčovala v knihovně, věděla jsem, že budu při čtení brečet jak želva. Chvílemi mi Jak přišel jako Chuck Noris, protože se zdálo nemožné, co všechno přežil. Každopádně,co říci ke slovům autora na konci knihy ? Je smutné, ne to se ani nedá vyjádřit slovy, co my lidé dokážeme být za hyeny, že peníze jsou nade vše. Nedokážu si představit tu bezmoc psovodů, kteří dostali rozkaz je tam nechat a co muselo cítit zvíře, které jejich písniček takto zradil. No tak tedy, ať žije Amerika!


lejera
03.09.2023 5 z 5

Nádherná knížka. Úplně mě to dojalo. Krásný příběh o muži, který ztratil vůli žít, ale uprostřed kruté války nalezl nejlepšího přítele, kvůli kterému neváhal udělat cokoli. Jack pro něj představoval naději i znamení od jeho holek.
Četlo se to rychle, kapitoly jsou krátké, děj čtivý a nenáročný. Každopádně tohle musí každého milovníka zvířat dostat. Příběh o lásce a věrnosti.

eva-lupen
05.09.2022 1 z 5

Tedy tak naivní knížku jsem už dlouho nečetla. Téma super, i čtivé to bylo, ale tolik neuvěřitelností... To, že se ze všech těch smrtelných zranění vyléčí, bych ještě skousla, to, v jakém stavu je Fletcher ještě schopen jít, už je horší, ale budiž, ale ti spící vietnamci asi byli pod práškama, že vždy tak tvrdě spali. Já bych byla 100x vzhůru!
Doporučuji tedy spíš pro někoho kdo nepátrá do hloubky, a jednoduchý, stručný příběh mu stačí.

Dandy1
01.08.2022 4 z 5

To bylo dobře napsané. Opět jsem se něco dozvěděla a zároveň pobavila. Je to pro milovníky psů, válečných hrdinů i pro obdivovatele romantických lásek.

Betti
16.07.2022 5 z 5

Zachraň Jacka je velmi dojemná a srdcervoucí kniha. Popisuje příběh muže, který si myslí, že přišel v životě o všechno, a rozhodne se proto svůj život dožít jako dobrovolník ve Vietnamské válce pro pomoc ostatním. Neplánoval žít dlouho, ale to se změnilo díky osudovému setkání s labradorem Jackem. Společně se snaží přežít útrapy války a vyráží spolu na cestu za svobodou. Kniha věrohodně popisuje složité, tragické a nepředstavitelné události, které se za války děly (obdobně jako povinná četba Na západní frontě klid). Na závěr bych dodala, že je věnována všem vojákům psovodům a jejich psům, kteří během války zemřeli.

Lvíček835
10.06.2022 5 z 5

Skvělá kniha kdybych mohla dát více hvězdiček rozhodně je dám. Silný příběh mezi psem a člověkem,příběh je místy drsný takže se člověk který miluje zvířata se neubrání slzám

andulka767
02.06.2022 5 z 5

Skvělá kniha, která si určité zaslouží plný počet hvězdiček. Silný příběh o lásce mezi psem a člověk, který je pro psa ochoten obětovat i svůj život. I když je příběh místy drsný a rozhodně se nevyhnete slzám určitě stojí za přečtení.

Renike
20.04.2022 5 z 5

Vietnamská válka, drsné podmínky přežití i smrtí .. statečný, zoufalý, odhodlaný muž a Jack - labrador .. nádherný příběh a přitom šíleně smutný .. pokud netoužíte ke konci brečet jak želva, nečtěte .. ja bych dala i víc * než těch 5

Zuzka12627
27.03.2022 5 z 5

Knihy jsem se trošku bála, ale nakonec byla velmi hezká. Určitě doporučuji všem pejskařům.