Žabák Jeroným

Žabák Jeroným https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257823/bmid_zabak-jeronym-BWt-257823.jpg 5 13 4

Jmenuje se Žabák. Jeroným ŽABÁK. A na něj a jeho neuvěřitelné vynálezy čekal svět už hodně dlouho! Protože bez Jeronýma by neexistovaly poštovní automaty, které dokážou poslat až 2999 pohlednic najednou, poloautomatické dešťové sprchy a už vůbec ne zneviditelňující svízelový krém. Nezdárný žabák Nick (rovněž kutil) proto hledá sebemenší příležitost, jak Jeronýmovi jeho plány překazit. Jenomže Jeroným je na něj zkrátka a dobře příliš chytrý! Příběhy k předčítání plné překvapení a s veselými ilustracemi... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Hieronymus Frosch: Darauf hat die Welt gewartet , 2012


více info...

Přidat komentář

š.m.i.k
30.11.2019 4 z 5

Jsem ráda, že se mi dostala do ruky zase jedna z těch lepších dětských knih. Příběhy přátelského zvídavého žabáka jsou zajímavé i poučné, každou situaci žabák vyřeší originálně svým vynálezem (světovou senzací), k tomu je obklopen milými přáteli ;) A nechybí ani taková ta "opakovací věta" v každé kapitole, kterou děti úplně milují, pozorně čekají, až se objeví a sami ji s nadšením dořeknou.

IHT
26.03.2019 5 z 5

Cteno detem (5 a 8) pred spanim. S velkym uspechem :)
Pribehy a postavy sympaticke, delka primerena, ilustrace libive. Rada cizich ci neobvyklych slov, ktere je treba vysvetlit. Priznavam, ze nektera jsem radeji preskakoval, protoze vetsinou byla pouzita jako rozvijejici se privlastky - vysvetlovat 4 slova najednou uz dokaze narusit kontinuitu pribehu :(
Ilustrace jsou originalni a moc pekne, jen bych ocenil, kdyby byly vetsi - pri vecerni lampicce jdou videt dost spatne. Kazdopadne to byla moc prijemna doba stravena s touto knihou (a detmi). :)


Liilith
17.05.2017 5 z 5

Perfektní dětská knížka v které Žabák Jeroným - velký myslitel a vědátor snaží se motivovat své kamarády k tomu, aby se vzdělávali. Zvířecí děti moc baví to jak je učí - formou myšlenky „škola hrou“. Každá kapitola to exkurze do světa vědy i techniky.Kniha je vyloženě určena ke společnému čtení, obsahuje různá slova, jimž menší děti nebudou rozumět a které bude třeba jim vysvětlit. Nádherné ilustrace skvělé doplňují text.
Mým dětem se knížka moc líbila.

ladyfromskye
10.02.2016 4 z 5

Moc krásná dětská knížka, rozhodně patří ke špičce současné dětské literatury. A to i přesto, že není psána tím poetickým, květnatým jazykem, známým od spisovatelů minulých. (Koneckonců, i přes sebevětší snahu rodičů, nejpozději ve školce děti nutně musí přejít na moderní způsoby vyjadřování a chápání světa. Vývoj nelze zastavit.) Příběhy vynálezce Jeronýma Žabáka děti určitě pobaví, zároveň je ale mnohému novému naučí. Okouzlující ilustrace, kterými autor knížku doprovodil, u mě rovněž získaly jedničku s hvězdičkou. Co mě však nakonec donutilo ke snížení hodnocení, to bylo množství chyb, které by v knížkách pro děti být neměly vůbec, natož v tak požehnaném počtu. Škoda toho korektorského lajdáctví!

Štítky knihy

žáby

Autorovy knížky

Andreas H. Schmachtl
německá, 1971
2015  92%Žabák Jeroným