Za mrakmi je moje milované slnko

Za mrakmi je moje milované slnko https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416751/bmid_za-mrakmi-je-moje-milovane-slnko-3GO-416751.jpg 5 2 2

Životopis sestry Zdenky Schelingové, která zemřela v padesátých letech na následky mučení a věznění během pronásledování církve komunistickým režimem. V roce 2003 byla v Bratislavě beatifikována papežem Janem Pavlem II.

Přidat komentář

Jana512
06.08.2019 5 z 5

Název knížky vyjadřuje citát bl. sestry Zdenky, mučednice totalitního režimu. Zatčená a vězněná byla kvůli tomu, že pomohla utéci katolickému knězi, který se léčil v nemocnici, kde ona sloužila jako řeholní sestra, zdravotnice. Pro tento čin byla mučena tak, že utrpěla onkologické onemocnění, které, podle svědectví spoluvězenkyně, statečně nesla a během tří let na následky zemřela. I ve své nemoci věřila, že tak jako je za mraky skryto slunce, tak dobrý Bůh o ní ví a dobro zvítězí a její oběť nebude marná.

deshalb
07.03.2017 5 z 5

Tak pri tejto knihe si pri niektorých kapitolách aj poplačete. V knihe je vykreslený život sestry Zdenky a neľudské zaobchádzanie s väzňami, ktorý boli prenasledovaní komunistickým režimom. Každopádne je dobré, že vychádzajú aj takéto knihy aby sa nezabúdalo na praktiky režimu, ktoré nie sú až tak veľmi dávnou minulosťou.