Za hranice genderové binarity

Za hranice genderové binarity https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515856/bmid_za-hranice-genderove-binarity-NWR-515856.jpg 4 13 4

Za hranice genderové binarity je malá kniha s velkými myšlenkami. Alok Vaid-Menon, známí skrze svou poezii, umění a podporu LGBTQIA+ komunity, v ní vyzývají čtenáře, aby nevnímali gender černobíle, ale skrze celou škálu barev. Vycházejí z vlastní zkušenosti nebinární mediálně známé osobnosti a ukazují, že gender je kreativní forma vyjádření. Jediné, co nás limituje, je naše představivost. Kniha vychází ve spolupráci s komunitní organizací Kolektiv Plusko +... celý text

Přidat komentář

oblakaknih
30.08.2023 5 z 5

Tahle knížečka se mi ocitla v knihovně úplnou náhodou. A nebýt toho, že jsem ji dostala jako dárek, pravděpodobně by mi unikla. Překvapilo mě, jak málo je zrovna tento titul vidět na sociálních sítích a v knižním světě.
Knížka přináší nejen osobní pohled na věc, je zároveň skvělým průvodcem v oblasti genderu, na konci pak nechybí ani slovníček.
Myslím si, že tato kniha patří do každé knihovny. A to ať už hledáte odpovědi sami pro sebe, chcete pochopit blízkou osobu,... Zkrátka ať už je váš důvod jakýkoli.
Pro mě osobně byla kniha v mnohém obohacující, objasnila mi věci, ve kterých jsem si například nebyla jistá nebo je dosud vůbec nevnímala. A já za to moc děkuji.
Není úplně možné knihu ohodnotit, jelikož je zároveň příběhem osobním, takže mám dojem, že na to nemám právo. Přesto jen poznamenán, že není, co bych knize vytkla a určitě ji mohu doporučit!

Max161
22.08.2023 5 z 5

Krásný překlad nádherné a důležité knihy, která v českém jazyce jako jedna z jediných nefikční knihách o lgbtq+ identitách, nemá obdoby! Přístupný jazyk vhodný aby k tomu aby vzdělával a inspiroval napříč věkovými kategoriemi i sociálními bublinami. Vhodná i pro děti i nejstarší))Měl by si ji prečíst opravdu každý! Má nejoblíbenější kniha


IvonaK
29.05.2023 3 z 5

Co se týče obsahu, tak pro mě nic nového. Všechno už jsem slyšela mnohokrát. Ale oceňuji ten slovníček LGBT pojmů o kterých jsem neměla doposud přehled. Tak alespoň na dalším srazu když se řekne cis, nebudu už úplně blbá. :D

Illik
26.05.2023 5 z 5

Super průvodce pro tímto tématem nepolíbené jedince. Knížečka je stručná a přímá. Vysvětluje základní pojmy, odkazuje na další literaturu nebo podcasty (dokonce i české), a pracuje přímo s argumenty protistrany, které se snaží objasnit či vyvrátit.

Štítky knihy

gender LGBT, queer, LGBT+

Autorovy knížky

Alok Vaid-Menon
americká, 1991
2023  77%Za hranice genderové binarity

Kniha Za hranice genderové binarity je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech2x