Za Heydrichem otazník

Za Heydrichem otazník https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32305/za-heydrichem-otaznik-32305.jpg 4 8 1

Kolik legend a informací se váže k Heydrichovi. Objevuje se řada otazníků: - byl podle nacistických zákonů židovský míšenec - jaký byl jeho vztah k Himmlerovi a Canarisovi - věděl o něcem z Hitlerovi minulosti - komu v tehdejším Německu překážel - na co vlastně doopravdy zemřel. Na tyto otázky se pokouší dát odpověď tato kniha

Přidat komentář

Pastelka325
09.08.2022 4 z 5

Knihu jsem přečetla a spousty věci pochopila. Dala jsem si do souvislosti hodně historických událostí, ale neodpustím si, že kniha na mne působila jako velice dlouhá úvaha. Nevím, co si úplně myslet.
Autor se často zmiňuje o tom, že Heydrichova minulost je jedním velkým otazníkem, že není jeho životopis, nikde žádná složka. Nic. Jako by nežil.
Kniha není špatná, ale jak sám autor na počátku zmiňuje, byla psána především pro mládež a studenty. Bojím se, že málokterý student je natolik vyspělý na čtení takové knihy. Navíc je v ní spousta informací, které se od Heydricha odklání.

Nicméně je to zajímavý pohled jednoho autora z mnoha na tuto problematiku. Velice mne zaujal závěr, kdy autor píše (věřím, že to bylo podloženo fakty) a příčině smrti Heydricha. A možná na tom něco je.

Nyní čtu jinou knihu, od jiných autorů a na stejné téma. Informace těchto dvou knih se různí. Uvidíme, co přinese a jaký úsudek si, o temné postavě světových dějin, udělám.