Za chvíli jsme doma, jen si odskočíme do Afriky

Za chvíli jsme doma, jen si odskočíme do Afriky https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/239618/mid_za-chvili-jsme-doma-jen-si-odskocim-gso-239618.jpg 4 25 11

Co byste dělali, kdyby vám v noci zaklepal na okno slon? Slon jménem Abuu, který utekl ze zoo a touží znovu vidět svou početnou rodinou v Africe. Sourozenci Honzík a Maruška si sbalili svačinu a rozhodli se slona na jeho dobrodružné cestě doprovodit. Afrika totiž neleží tak daleko, jak se zdá.

Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Wir sind nachher wieder da, wir müssen kurz nach Afrika , 2014


více info...

Přidat komentář

Ellis03
11.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Krasne čtení. Můj 5.lety syn se, ještě dva týdny po docteni, dozadoval čtení o slonovi. Krasne obrázky a hezké dobrodružství. Bylo i skvěle, ze děti malinko poznali každé prostředí. Pouště, džungli, more, hory.. a ten konec se mi take líbil. Aspoň jsme si mohli povedet o tom, ze není normální se uprostřed noci vypravit na cestu kolem sveta se slonem, ale zato je naprosto normální snít a ze v naši fantazii se muže stát cokoliv a můžeme se vydat kamkoliv.

Knihomolka506
11.11.2022 5 z 5

Chcete dobrodružství před spaním?
Vemte knihu, jakoukoliv, ale tuhle myslím děti ocení více.
Honzík a Maruška zažijí věci jako z filmu. Koukat na svět ze sloního hřbetu a to přerostlé slůně zachraňovat k tomu to není taková zábava. Je to totiž náročné už jen se nahoru vyškrábat :D
Teď vážně. Krásný příběh, kde je opět rozvinuta představivost, co vše mohou sourozenci zažít, jak by se v daných situacích zachovali nebo co by mohli udělat jinak. Nalezne slon svůj domov v krajině pouště? Zdá se, že jsem dopsala do šťastného konce.
Vyčistit zuby a spát,
o Africe a útěku se Vám milé děti bude v noci zdát .


m.zirhut
13.07.2020 5 z 5

Knížku jsem četl dětem před spaním. Bylo skvělé, jak hned první kapitola vtáhla děti do děje. V dalších kapitolách už tah na branku trochu polevil, ale děti pořád držel v napětí, jak to bude dál. Jen pro nejmladšího pětiletého syna, kterého kniha zaujala asi nejvíce, bylo na závěr celkem zklamáním, že celé dobrodružství byly jen představy a snění dětských hrdinů :(

š.m.i.k
25.03.2020 5 z 5

To bylo príma. Nenáročný příběh, milý a i místy vtipný, s oblíbenými zvířaty. Děti mě po každé dočtené kapitole přemlouvaly, abych přečetla jeeeštěééé jednuuuu. Tak to mluví samo za sebe. A ještě moc hezké ilustrace :)

Aknel26
16.11.2018 4 z 5

Moc hezký příběh. Sourozenci (pět a sedm let) se se slonem vydávají na cestu z domova do Afriky - přes hory, moře, poušť i džungli - a všude prožijí nějaké dobrodružství a také se dozvědí něco nového o tom, jak to v přírodě chodí. Oko čtenáře potěší krásné ilustrace.

Liilith
28.04.2017 5 z 5

Když jsem na webových stránkách zahlédla tuto knížku s krásnou ilustrací na obale, věděla jsem, že si ji budu chtít přečíst. A taky samotný název mě hned zaujal - málokdy vidíte název knihy tak dlouhý jako je tady.
Humorná a vlídná knížka poukazuje na fantazii dětí, jejich představivost. Kapitoly v knize jsou dlouhé tak akorát, dá se však číst po částech, jen je třeba mít předem text načtený, aby nebylo nutné bohapustě improvizovat. Příběh o odvaze, přátelství, touze po rodině pohladí po duši malé i velké čtenáře.

Silmarien
11.04.2017 4 z 5

Svieži príbeh o súrodencoch Marie a Joschovi, ktorých navštívi slon Abuu a oni sa s ním vyberú do Afriky :-)
Podľa mňa tak od 5 rokov, je to jeden celistvý príbeh, ale dá sa rozumne deliť na večerné čítanie. Páčil sa mi jazyk a štýl, akým je to napísané, viem si predstaviť aj iné "zvieratkové" príbehy tohto typu.

EvaEma
05.01.2017 5 z 5

Taková milá knížka! Pobavila celou rodinu. Zároveň plná podnětů, děti hned vyhledávaly mapy a další informace o slonech, chobotnicích, lvech,... Kapitoly mají ideální délku, třeťák zvládal předčítat sám. Text je provázaný hezkými ilustracemi.

Merynkaw
18.01.2016 5 z 5

Hezký, jednoduchý příběh.. jak jen dětem ale na konci vysvětlit, jestli byly děti v Africe nebo ne..?

kreativ
22.10.2015

Po dlouhé době krásná knížka na večerní čtení pro prvňačku nebo později pro čtenáře. Bavilo to i mně. Krásný příběh a i se něco přiučíte. Doporučuji!!!!

MartinaF
07.07.2015 4 z 5

Velmi napínavý a dobrodružný příběh pro děti. Moc se nám čtení líbilo, čtení bylo moc příjemné a užívali jsme si ho. Doporučuji!

Autorovy další knížky

Oliver Scherz
německá, 1974
2015  86%Za chvíli jsme doma, jen si odskočíme do Afriky
2017  80%Dona Carla nikdo nezastaví