Z Kašperských Hor do Kalábrie

Z Kašperských Hor do Kalábrie https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414138/bmid_od-kasperskych-hor-do-kalabrie-B3m-414138.png 5 2 3

Monografie Mirka Houště má podtitul Od obrazů k sochám. V knize je představena malba, sochařství, grafika a architektura s důrazem na kašperskohorský a kalábrijský region v období umělcovy rané a především zralé tvorby. Autorem doprovodného textu je sám umělec. Do jeho českého a italského ateliéru se můžeme podívat v přiloženém DVD... celý text

Přidat komentář

milamarus
10.05.2023 5 z 5

Právě jsem o jednu snížila počet knih v sekci "Chystám se číst". Děkuju ti, Nočníptáku, za nadšený komentář. Dala jsem na tebe. :-)

Sama však napíšu pár řádek o ke knize přiloženému DVD, na které láká anotace shora. Jde o záznam setkání s autorem - viditelně dobře naloženým, inspirací naplněným, moudrým mužem...., který si rád povídá. Otázky mu pokládá sopranistka Markéta Fassati (*1985). // K záznamu mám jedinou výtku, a to že byl sestřihán na pouhých dvacet minut. Dovedla bych poslouchat déle.

Přidávám štítky.

-------------------------------------
CITÁT:
(...) A tak když maluješ přes noc, tak to zkrátíš na půlku.

Youngforever
13.02.2020

Knihu jsem zatím nečetla, jen si prohlédla fotografie a reprodukce děl. Vím, že kniha získala 3. místo v soutěži Šumava Litera 2019 v kategorii fotografické a výtvarné knihy.


Nočnípták
23.06.2019 5 z 5

S úžasem jsem objevila dílo současného malíře, sochaře, grafika. Z obrazů Mirka Houště na mne úplně dýchá klid, pohoda a také něha. Knihu mám půjčenou, ale už teď vím, že ji musím koupit. Potřebuju si v ní občas zalistovat a nebudu přece pořád běhat do veřejné knihovny.

Je NÁDHERNÁ.

Štítky knihy

Šumava české malířství umělci Kalábrie krajinomalba Kašperské Hory

Autorovy knížky

Mirek Houšť
česká, 1953
2018  100%Z Kašperských Hor do Kalábrie

Kniha Z Kašperských Hor do Kalábrie je v

Přečtených3x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x