Z Hongkongu na ostrov, který nebyl

Z Hongkongu na ostrov, který nebyl https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67309/z-honkongu-na-ostrov-ktery-nebyl-67309.jpg 4 6 2

Světoběžník Ota Ulč je známý cestopisy o dalekých zemích, kde vždycky nasbíral zajímavé vědomosti i dobrodružné zážitky. Nedávno na zaoceánské lodi podnikl cestu z Hongkongu do překvapivě změněného Vietnamu podél pobřeží Číny, která aspiruje na ekonomické předstižení Japonců, v Šanghaji pořádá světovou výstavu a nabízí řadu nevídaných kontrastů, které doplnil zasvěcenými reminiscencemi své čínské manželky.... celý text

Přidat komentář

ferris
28.02.2018 3 z 5

Kniha je velmi čtivá a hodnotím zejména první třetinu. Pokud se potřebujete dozvědět něco o konfliktu v Jihočínském moři (viz. str. 33-35), pirátství na moři, ekologickém vandalství na moři či zotročování (viz. str. 40-69), tak se doporučuji pustit do přečtení alespoň první třetiny knihy. (hodnotím fakta a styl psaní - pět hvězdiček)

Po přečtení jedné třetiny knihy (zejména od str. 91) je zřetelné, že autor knihy je zaujatý antikomunista, který chemickou látku Agent Orange nepovažuje za příčinu zvýšeného počtu výskytu rakoviny ve Vietnamu, Pol-Pota (a Rudé Khmery), který studoval ve Francii (nikoliv v Moskvě) a jeho režim podporovaný neoliberální Thatcherovou a osvobozený z hladomoru Vietnamem považuje za Marxisticko-Leninský. (autor degradoval fakta - jedna hvězdička)

jprst
21.12.2011 1 z 5

Kniha napsaná " příliš rychlým perem". Vyskytují se v ní četné faktické chyby, některé údaje si dokonce odporují a řadu údajů bych asi bral s rezervou. Ale přečíst se dá.


Kniha Z Hongkongu na ostrov, který nebyl je v

Přečtených6x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x