Z Bureše Babišem

Z Bureše Babišem https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357902/bmid_z-burese-babisem-O7s-357902.jpg 4 11 5

O tom, jak ovlivňuje média, kdo mu půjčil peníze na vznik Agrofertu a kdo jsou jeho tiší společníci. Vznikla nová publikace o Andreji Babišovi. V byznysovém a politickém impériu šéfa hnutí ANO operují vysocí představitelé socialistických tajných služeb. Peníze měl dávno předtím, než vznikl Agrofert, a jeho fungování v politice započalo už v dávné minulosti. To je jen část z odhalení, které zmapovala knižní publikace Z Bureše Babišem. Autor popisuje celou historii podnikání Andreje Babiše od jeho dětství až po současné plány a potíže. „Publikace se nevyhnula ani ošemetným bodům jeho kariéry. Speciální pozornost jsem věnoval třeba zkoumání původu kapitálu velkopodnikatele či tomu, jací lidé mu pomohli protlouct se přes divoký byznys devadesátých let,“ říká autor publikace Tomáš Lemešani. Nejde o první knihu o jednom z nejmocnějších Slováků. Z Bureše Babišem se proto zaměřila na body kariéry, které dosavadní mediální studie ani knihy nepopsaly. Ve větší míře se věnuje třeba vztahům s politiky, slovenskými reáliemi a tomu, proč se Babiš prezentuje jako vyhnanec, či tomu, jak zasahuje do československého mediálního dění.... celý text

Přidat komentář

katy238
04.02.2023 5 z 5

Publikace Z Bureše Babišem slovenského autora Tomáše Lemešaniho je velmi zajímavou sondou do práce a historie jedné z nejznámějších postav naší politické scény, která však má na území našeho státu mnohem delší a zajímavější historii, než jak ji vymezuje seznam zvolených zástupců v Parlamentu. Knížka mapuje také privatizační proces kolem státního podniku zahraničního obchodu Petrimex a další privatizované velké podniky dnes spadající pod obchodní impérium Agrofert a věnuje se přitom nejen postavě Andreje Babiše, ale také jeho přátel a obchodních partnerů. Na knize je zajímavé, že se skutečně drží faktů a nenalezneme v ní žádné emoce. Autor konstatuje pouze to, co co zjistil a co logicky navazuje a striktně se vyhýbá jakýmkoliv pocitům. Je to velmi zajímavé čtení, pokud si přejete porozumět historii privatizace nejenom v našem státě, ale i u našich sousedů na Slovensku a mnohé popsané vazby jsou skutečně nečekané. Pro mě jako pro laika bylo přečtení knihy opravdu velmi přínosné a ráda se podívám i po již napsaném druhém díle.

Česneksmedem
08.11.2022 4 z 5

Před volbou prezidenta by to měla být povinná četba. Bohužel, i díky jeho médiím je přebabišováno, takže čtenářů této knihy je málo.
Tenhle pán je tak čistý a laskavý, že dát mu do ruky luk a šíp, spletl bych si ho s Amorem. A to jsem důchodce, ze kterých je nejvíc jeho příznivců. Všem těm z fans bych připomenul jedno staré moravské přísloví: „Fóké volovi do řitě, rohe mo nepostavíš.“. Naoko působí jako největší dobrodinec, ale jak známo, ti většinou mívají nejčernější svědomí. Děkuji za odvahu napsat takovou knihu.


katicaj
19.02.2018 4 z 5

Trošku náročnější čtení, vzhledem k množství nejrůznějších podnikatelských vztahů a aktivit, mnoho dat a názvů firem (mnoho z nich jsem třeba neznala). Nicméně skvělá studie o minulosti dávné i nedávné tolik oblíbeného politika. Příznivci Babiše ji stejně asi ani neotevřou (ze zkušeností: když jsem ji ukázala jednomu voliči, tak knihu označil za antibabišovskou, která chce A.B. jen pošpinit), nicméně jsem ráda, že jsem si ji přečetla a že jsem se o tomto politikovi, oligarchovi atd. dozvěděla o něco více.

mariva
08.01.2018 3 z 5

Obávám se, že fanatickým příznivcům Babiše nepomůže otevřít oči ani tento celkem podrobný popis jeho aktivit. Ale mělo by si ji přečíst co nejvíc lidí, třeba aspoň některé to probudí. A za sebe dodávám: "Boží mlýny melou..." a "nahoru si to s sebou nevezme".

rencovav
22.10.2017 4 z 5

Knihu vřele doporučuji všem, kteří váhají, jestli Babišovi důvěřovat nebo ne. Více v recenzi.