Z Brna za sklenkou portského

Z Brna za sklenkou portského https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470263/bmid_z-brna-za-sklenkou-portskeho-JML-470263.png 3 10 3

Životní cesta tuláka a písničkáře z Třebíče, který jde 3600 km pěšky z Brna do Porta. Zažije při tom nádherné chvíle i okamžiky hluboké samoty, krásnou přírodu i bahno periferie, setkání s lidmi, která naplní i ze kterých zamrazí. Sáhne si na dno a rozletí se k vrcholu. Napadnou ho věci, které předtím úspěšně vytěsňoval. Hlavně ale bezpečně, bez většího rizika a bez jediného hraničního razítka dojde z předpolí Brna až na předpolí Západu. Jestli chcete, pojďte taky!... celý text

Přidat komentář

Andzelka85
15.04.2023 3 z 5

Podrobný popis pěší cesty do Porta (možná až moc podrobný). Pan Herzán má zajímavý jazyk, používá různá trefná přirovnání a odkazy, má neobvyklé postřehy, ale celé to na mě působilo jako deník pro vlastní potřebu nebo pro někoho, kdo šel stejnou trasu nebo autora zná osobně (v jedné zmínce třeba píše o milé paní kantýnské na Lékařské fakultě MU - tu zrovna asi pamatuju i já a hned mi bylo to vyprávění bližší a srozumitelnější ). Ale jinak jsem se trochu ztrácela v záplavě někdy ne zcela navazujících postřehů z cest. Za mě bych ocenila větší strukturu a "učesanost", fotky (ale chápu, že asi knihu prodražují), tak aspoň mapku... . Ale obdivuju ten výkon!

Marketplace
19.10.2021 4 z 5

Začátek mi ne zcela sedl,ale od Rakouska jsem si zvykl na trochu jiný styl vyprávění a zbytek knihy zhtl. Chybí fotky, tak je nutné některá místa najít na netu a udělat si představu o čem autor píše.


Márinka
31.07.2021 4 z 5

Na tuto „caminovku“ jsem byla hodně zvědavá. Jejího autora znám totiž osobně. Poznali jsme se během mého krátkého brigádničení ve Vida! science centru v Brně. Ráda na těch pár měsíců v zajímavém prostředí a mezi skvělými lidmi vzpomínám.

Knihu jsme měli křtít v naší knihovně, ale člověk míní, pandemie mění. Její vydání se zdrželo a setkání se uskutečnilo pouze on-line. Věřte mi však, že kdybych ji četla před naším streamem, byl by mnohem delší, protože mé otázky by nebraly konce.

Onderovo vyprávění je skutečně jiné, než co jsem o této pouti doposud četla.

Více v rubrice "Recenze".