Xaver má strach

Xaver má strach https://www.databazeknih.cz/img/books/64_/64760/xaver-ma-strach-64760.jpg 3 5 2

V posádkovém městě působí skupina nepřátelských agentů, jimž se podaří několik záškodnických akci. Ukazuje se, že vedoucí skupiny je členem důstojnického sboru. Čtenář sleduje s napětím postupné odhalování příslušníků skupiny a nakonec překvapivé usvědčení hlavy celé tlupy.

Přidat komentář

rafan65
04.01.2024 2 z 5

Příběh který je podstatou této knihy není až tak špatný ale zpracování je opravdu hodně ubohé. Takové množství soudruhů co každá stránka obsahuje je opravdu hodně. Nakládat je do vagónů tak mě asi jeden vlak nestačí. No prostě komunistická agitka jak prase.

Canniosh
09.04.2022 3 z 5

Docela nenáročná jednoduchá krátká detektivka, a právě takové mám rád. Odehrává se v polovině 20. století, kdy zde bylo hafo uvědomělých lidí, všude plno soudruhů, armády a podvratných živlů. Na mě tato doba působí velmi příjemně nostalgicky, ale určitě se najdou i takoví, kterým dané období děje nevyhovuje a ti tedy po této knize ať ani nesahají. Ti ostatní pak budou odměněni příjemně plynoucím dějem,, spoustou kriminálních zápletek, postupným odhalováním pravdy, celou řadou podezřelých, i finálním vysvětlením a odhalením posledního z pachatelů. Za mě určitě příjemná četba, obdobně jako u spousty dalších knížek z této edice Napětí, i z "konkurenční" edice Magnet.


Autoři knihy

Jan Matiášek
česká, 1922

Kniha Xaver má strach je v

Přečtených5x
Knihotéce12x
Chystám se číst1x